20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieISJ Dolj cheamă la repartizare profesorii cu note peste 7 la concurs

ISJ Dolj cheamă la repartizare profesorii cu note peste 7 la concurs

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj organizează primele două şedinţe pentru repatizarea posturilor vacante pentru profesorii care au minimum 7 la concursul naţional de titularizare. În Dolj sunt 91 de posturi vacante. Prima şedinţă este astăzi, iar următoarea şedinţă va fi luni, pe 1 august. Şedinţele de repartizare a posturilor didactice se vor desfăşura în Amfiteatrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Potrivit conducerii ISJ Dolj, pentru profesorii care au obţinut note sub 7 la concurs şi care vor fi suplinitori în anul şcolar următor, şedinţele publice se vor organiza după data de 16 august.

Şedinţa de azi pentru titularizarea cadrelor didactice cu note peste 7, începe la ora 8.30. În Dolj sunt 91 de posturi vacante dintre care 40 sunt de muzică şi 10 pentru învăţători. Pentru disciplinele de cultură generală sunt 1-2 posturi vacante. Sunt însă şi specializări cum ar fi educatoare, istorie la care nu este nici un post vacant. La aceste şedinţe pot participa şi profesori din alte judeţe.

„Toate cadrele didactice care au dorit să susţină probă practică sau inspecţie la clasă la noi în judeţ pot participa şi la şedinţa de repartizare din 29 iulie dar şi în şedinţa din 1 august. În perioada imediat următoare, respectiv pe 29 iulie începând cu ora 8.30 va avea loc şedinţa de repartizare pentru toate disciplinele, pentru acei candidaţi care au obţinut minim 7, atât la inspecţia la clasă, cât şi la proba scrisă la concursul titularizare”, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, Irina Broscaru, preşedintele comisiei de mobilitate. Pe tranșe de note, în Dolj situația finală are următoarea configurație: 4 candidați au obținut nota 10 (zece), iar 324 candidați au obținut note între 7 și 9,99, 215 candidați au obținut note între 5 și 6,99, restul obținând note sub 5 (cinci).

Pe 1 august se repartizează posturi pentru titulari

Luni, 1 august, se va organiza şedinţa publică pentru profesorii titulari care vor să schimbe posturile şi au susţinut concursul dar şi pentru profesorii angajaţi pe viabilitatea postului.

„Pe 1 august îi aşteptăm, conform graficului afişat şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, pe acei colegi care au statutul de cadre didactice titulare şi au participat la concursul de titularizare, au obţinut nota 7 şi doresc un alt post. Practic, se titularizează din nou. Tot luni îi aşteptăm pe acei colegi care sunt angajaţi cu contract de muncă pe viabilitatea postului, care au obţinut nota 7 la concurs şi au obţinut definitivatul. Acei colegi vor trece de pe contract pe viabilitatea postului pe contract pe perioadă nedeterminată. Practic, devin titulari ai sistemului. În şedinţa de pe 1 august, candidaţii se bat pe ce posturile care mai rămân din cele 91 de posturi vacante, existente la nivelul judeţului Dolj”, a mai spus inspectorul şcolar general adjunct, Irina Broscaru, preşedintele comisiei de mobilitate.

Când se vor organiza şedinţele publice pentru suplinire

Pentru cadrele didactice care au obţinut note între 5 şi 6,99 şedinţele publice pentru repartizare pe posturi de suplinire se vor desfăşura după data de 16 august.

„După 16 august vor avea loc alte şedinţe, atât pentru colegii care vor să se titularizeze, detaşare la cerere, detaşare în interesul învăţământului dar şi pentru suplinire pentru acei colegi care au obţinut note peste 5 la concurs. În cursul săptămânii viitoare vom afişa un grafic detaliat cu şedinţele publice care se vor organiza la nivelul Inspectoratului Şcolar, care vor fi programate ţinând cont de calendarul de mobilitate dar şi de orele sau posturile vacante care vor fi la nivelul judeţului Dolj”, a mai precizat inspectorul şcolar general adjunct, Irina Broscaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS