18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieDoljul mai are doar două specializări în topul naţional pentru admiterea la liceu

Doljul mai are doar două specializări în topul naţional pentru admiterea la liceu

Ministerul Educaţiei a publicat top 50 specializări din ţară pentru liceu după media de admitere. În acest top, Doljul apare cu două specializări.

Una dintre acestea este Ştiinţe ale Naturii de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, la care ultima medie de admitere este 9,83 şi este pe locul IV. Pe primele două locuri se află Colegiul Sfântul Sava cu clasele de Matematică-Informatică şi Ştiinţe ale Naturii la care ultima medie de admitere a fost 9,89 şi respectiv 9,87. Pe locul al treilea se află Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” cu specializarea Matematică-Informatică la care ultima medie de admitere a fost 9,84.

Doljul mai apare şi pe locul al XII-lea cu clasa de Matematică-Informatică de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, cu ultima medie de admitere 9,72. În anii anteriori în acest top naţional se regăseau şi alte colegii din Craiova, ceea ce arată că media de admitere la liceu a scăzut.

Ultima medie de admitere în top 50 de specializări pentru liceu este 9,57. În Dolj, topul judeţean arată că în afară de cele două specializări care apar în topul naţional mai sunt 16 specializări la care ultimele medii de admitere sunt între 9.00 şi 9.41. În rest, ultimele medii de admitere sunt de la 8.99 în jos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS