6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieRegulamentul de organizare a şcolilor, modificat: Elevii nu mai pot fi exmatriculaţi

Regulamentul de organizare a şcolilor, modificat: Elevii nu mai pot fi exmatriculaţi

Regulamentul de organizare a şcolilor a suferit o modificare foarte importantă! Potrivit noilor reguli, elevii nu mai pot fi exmatriculaţi.

Ministrul Educaţiei consideră că dreptul la educaţie este de ordin constituţional. În consecinţă, exmatriculările mai pot fi făcute doar în cazul învăţământului postliceal, pentru că nu e obligatoriu să treci de această borna, este de părere Sorin Cîmpeanu.

Noul regulament de organizare a şcolilor elimină, totodată, orice echivoc cu privire la strângerea de bani de la părinţi. Până acum, a fost doar o regulă cu valenţe de recomandare, care – precum ştim – era des încălcată. Acum este ordin şi vor exista consecinţe, potrivit observatornews.ro.

În privinţa notelor pe care le vor primi elevii, maniera de calcul rămâne neschimbată

În privinţa notelor pe care le vor primi elevii, maniera de calcul rămâne neschimbată. Elevii trebuie să aibă cu trei note mai mult decât numărul de ore săptămânale ale respectivei materii. De exemplu, atunci când şcolarul are 3 ore de matematică pe săptămână, înseamnă că – la finalul anului – trebuie să aibă minimum 6 note. Nota finală va fi media aritmetică a acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS