14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Dolj sunt peste 2600 de contestaţii la examenele naţionale

În Dolj sunt peste 2600 de contestaţii la examenele naţionale

În Dolj au fost înregistrate peste 2.600 de contestaţii la examenele naţionale. Peste 1.400 de cereri sunt pentru reevaluarea lucrărilor scrise la limba şi literatura română. Cele mai multe contestaţii la această discipină de examen au fost depuse de elevii de clasa a VIII-a. După contestaţii notele pot să şi scadă, conform metodologiilor în vigoare.

Mai puţine contestaţii comparativ cu 2021

În Dolj, la examenul naţional de Bacalaureat au fost prezenţi 3.75 de candidaţi. După afişarea rezultatelor iniţiale, o bună parte dintre elevi au fost nemulţumiţi de primele note acordate de profesorii evaluatori şi au depus contestaţii. Au fost depuse 1.479 de contestaţii, cu 868 de cereri mai puţine decât anul trecut. Şi în această sesiune, cei mai mulţi candidaţi, respectiv 659, au cerut reevaluarea lucrărilor la Limba şi literatura română.

Şi la proba la alegere din aria profilului şi a specializării au fost depuse 444 de cereri pentru reevaluarea lucrărilor scrise. Cele mai multe cereri, respectiv 149 sunt Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană. Alte 136 de contestaţii au fost formulate de elevii care au susţinut proba la alegere la Logică, argumentare și comunicare.


De asemenea, din datele Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, reiese că sunt 376 de solicitări pentru reevaluarea lucrărilor de la proba obligatorie a profilului, care a fost susţinută la matematică sau la istorie. Rezultatele finale ale bacalaureatului se vor afişa pe 1 iulie. Mediile de la Bacalaureat vor fi folosite de absolvenţi în cele mai multe cazuri pentru admiterea la facultate.

Peste 800 de contestaţii la română, la Evaluarea Naţională

Şi la Evaluarea Naţională au fost formulate 1.210 contestaţii. Cele mai multe, respectiv 826 sunt la limba şi literatura română. Şi la matematică au fost depuse 383 de solicitări pentru recorectarea lucrărilor.

Media de la Evaluarea Naţională reprezintă 80% din media de admitere în clasa a IX-a, restul de 20% fiind mediile din perioada gimnazizului. În Dolj au fost prezenţi la Evaluarea Naţională 4.081 de elevi dintre care 3.143 de elevi au obţinut medii peste 5. Rezultatele finale la Evaluarea Naţională se vor afişa joi, 30 iunie. Înscrierile pentru admiterea la liceu vor începe pe 4 iulie, iar pe 14 iulie va fi repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS