22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateColegiul Naţional "Elena Cuza" a împlinit 189 de ani de existenţă

Colegiul Naţional „Elena Cuza” a împlinit 189 de ani de existenţă

Pe 20 mai, an de an, şi Colegiul Național ”Elena Cuza” din Craiova este sărbătoare. În acest an se împliniesc 189 de ani de existenţă. Cu acest prilej, elevii cu rezultate excepţionale au fost premiaţi. Din program nu au lipsit nici activităţile artistice.

Colegiul Naţional „Elena Cuza“ îşi are începuturile în anul 1833, fiind înfiinţat la iniţiativa vornicului Iordache Otetelişanu, pentru a oferi învăţătură aleasă fetelor de boieri. Elevele admise în această şcoală trebuia să ştie „a citi şi scrie“ într-o limbă străină. De-a lungul timpului, specificul unităţii de învăţământ s-a menţinut, astfel că până în 1944 şi în perioada 1970-1975 toate disciplinele erau predate în limba franceză. În prezent, cunoaşterea unei limbi străine reprezintă o prioritate, şcoala având un segment important de specializări care asigură acest deziderat prin clasele cu predare bilingvă şi intensivă în engleză, franceză, germană şi spaniolă.

Cei 189 de ani de istorie şi existenţă au fost marcaţi în context intercultural, Colegiul „Elena Cuza” fiind un important centru de testare lingvistică, unde se studiază acum inclusiv limba chineză cu un vorbitor nativ. Elevii care studiază limba chineză a pregătit cghiar şi un moment artistic cu specific chinezesc.
De asemenea, elevii cu rezultate deosebite la olimpiadele şcolare au fost premiaţi. Au fost obţinute 13 premii la olimpiadele şcolare ale Ministerului Educaţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS