21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateColegiul Naţional "Carol I" din Craiova, la 196 de ani: "Reabilitarea ne va permite implementarea unei noi viziuni"

Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova, la 196 de ani: „Reabilitarea ne va permite implementarea unei noi viziuni”

Colegiul Naţional „Carol I” a serbat împlinirea a 196 de educaţie şi performanţă. Festivitatea a avut loc la Filarmonica Oltenia la fel ca în urmă cu trei ani. De această dată s-a pus în discuţie faptul că anul acesta vor debuta lucrările de reabilitare a clădirii centrale. Managerul colegiului, profesorul Dănuţ Mic, a subliniat faptul că această reabilitare va permite implementarea unei noi viziuni, cea de campus şcolar.

Aniversarea a 196 de ani de existenţă a Colegiului Naţional „Carol I“ din Craiova s-a desfăşurat la Filarmonica „Oltenia“, la manifestare fiind prezenți elevi, părinţi, cadre didactice, reprezentanţi ai Universităţii din Craiova, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale. Printre invitaţi s-au aflat şi personalităţi precum Alexandru Mironov, Cristian Tălău, Mugurel Barcău. Festivitatea aniversară a început cu un scurt istoric al acestei şcoli.


„Înfințată la 20 mai 1826, școala noastră care împlinește azi 196 de ani, a primit oficial actualul nume la 23 octombrie 1933. În anul 1948 școlii noastre i se schimbă numele, devenind Colegiul Național – Popular Nicolae Bălcescu și ulterior Liceul de matematică-fizică Nicolae Bălcescu. În 1997, revine la numele de ” Colegiul Național Carol I” pe care îl poartă și în prezent. Istoria, calitatea actului educațional, performanțele elevilor și profesionalismul dascălilor situează instituția, în primele cele mai importante școli din România. Valoarea a fost impusă, în timp de absolvenți celebri, deveniți personalități ale științei și culturii românești, europene și mondiale: Nicolae Titulescu, Gheorghe Țițeică, Gheorghe Chițu, Alexandru Macedonski, Jean Negulescu, Traian Lalescu, Simion Stoilov, Ludovic Mrazec, Ion Vasilescu, Theodor Aman, Traian Demetrescu, Eugen Ionescu, Mihai Pătrașcu”, a precizat directorul Dănuţ Mic, la deschiderea oficială a festivităţii.

Continuă tradiţia reuşitelor la olimpiadele şcolare

În acest colegiu s-au format 52 de membri ai Academiei Române. Şi această şcoală continuă să formeze noi generaţii. Promoția 2022 de absolvenţi primește numele „Nicolae Titulescu”, amul acesta împlinindu-se 140 de ani de la naşterea acestei personalităţi. Şi la această festivitate s-a păstrat tradiţia şi generaţia actuală a înmânat cheia succesului colegilor mai mici. Momentul a fost urmat de festivitatea solemnă de premiere a olimpicilor.

Premiere olimpici Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova


„Anul școlar 2021-2022, marchează după doi ani școlari foarte dificili din cauza pandemiei reluarea rezultatelor remarcabile și măsurabile prin confruntări numite olimpiade sau concursuri școlare locale, județene și naționale urmate de cele internaționale. 32 premii I, 61 premii II, 39 premii III, 101 mențiuni la olimpiadele și concursurile județene.
25 premii și mențiuni naționale, 3 calificați în loturile naționale care vor reprezenta România în confruntări internaționale sunt rezultate cu care se pot mândri elevii noștri, părinții lor, bunici și rude, profesorii Colegiului, craiovenii și toți românii”, a mai spus directorul Dănuţ Mic.

Lista olimpicilor o găsiţi aici:

O nouă viziune a colegiului- campus şcolar


De asemenea, conducerea Colegiului Naţional „Carol I” a subliniat că anul acesta începe o nouă etapă pentru această unitate şcolară care va implementa o nouă viziune.


„Aproape 2000 de elevi deschid zilnic porțile Colegiului. În anul 2021 a început lucrarea de reabilitare a clădirii centrale, care ne va permite implementarea unei noi viziuni: campus școlar”, a spus directorul Dănuţ Mic. Şi pentru elevi a fost dat un mesaj.
„Pentru elevii noştrii doresc să adresez un mesaj din partea mea și a colegilor mei: Viața de elev al Colegiului Național Carol I Craiova este poate cea mai importantă perioadă a vieții.
Faptele și deciziile luate în această perioadă pot determina calea pe care să o urmați. În această instituție, actul educațional, complex și continuu vă poate ajuta să vă construiți un plan de viață clar, solid și durabil. În primul rând aici înveți să ai încredere în valoarea ta, în demnitatea ta. Principiul călăuzitor al vieții voastre este determinarea de a atige
excelența în domeniul de activitate ales”, a mai spus directorul Colegiului Naţional „Carol I” din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS