8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 2400 de elevi au optat pentru admiterea la clase bilingve

Peste 2400 de elevi au optat pentru admiterea la clase bilingve

Clasele de liceu cu program bilingv sunt o opţiune pentru mulţi dintre elevii de clasa a VIII-a din judeţul Dolj. Au fost depuse peste 2.400 de opţiuni pentru aceste clase, în Dolj fiind înscrişi 4.889 de elevi în clasa VIII-a. Cei mai mulţi elevi, respectiv 1200, au optat pentru clasele cu program biligv în limba engleză.

O parte dintre liceele craiovene au şi clase cu program bilingv. Elevii de clasa a VIII-a care vor să fie admişi la aceste clase trebuie să susţină probe suplimentare sau să aibă certificate de competenţe care să le permită echivalarea probelor. Astfel de clase cu program bilingv se găsesc la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, la Colegiul Naţional „Elena Cuza”, la Colegiul Naţional „Carol I”, la Liceul „Voltaire” dar şi la Liceul „Henri Coandă”. Cei mai mulţi elevi au optat pentru clasele cu program biligv de limba engleză.
„Sunt 1200 de elevi înscrişi la limba engleză dintre care 441 au proba echivalată şi 759 susţin examen. Pentru limba spaniolă avem 536 de elevi înscrişi care vor susţine proba. Pentru limba franceză sunt 404 candidaţi dintre care 14 au echivalat proba, iar pentru limba germană sunt 276 de candidaţi dintre care 19 au echivalat proba, iar 257 vor susţine evaluarea”, a precizat inspectorul şcolar general Daniel Ion.
Probele pentru clasele cu profil biligv se vor desfăşura la Liceul CFR Craiova şi la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din Craiova .Examenele de verificare a cunoștințelor specifice pentru admiterea în clasa a IX-a la clase cu profil vocațional se susțin în perioada 18-20 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS