6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCe probe vor susţine elevii care vor să fie admişi la Colegiul Naţional "Ştefan Velovan"

Ce probe vor susţine elevii care vor să fie admişi la Colegiul Naţional „Ştefan Velovan”

Elevii care vor să fie admişi la clasele cu profil pedadgogic de la Colegiul Naţional „Ştefan Velovan” din Craiova trebuie să susţină probe suplimentare de aptitudini. Ieri a fost prima zi de înscrieri şi deja numărul cererilor depăşeşte numărul locurilor alocate. 

Conform calendarului pentru admiterea la liceu, pentru clasele vocaţionale se susţin probe suplimentare. Înscrierile pentru aceste evaluări se desfăşoară în zilele de 16 şi 17 mai. La Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” din Craiova, ieri, s-au înscris peste 100 de elevi. Numărul cererilor a depăşit din prima zi numărul locurilor.

„Avem două clase de învăţător-educatoare şi o clasă de educator-puericultor, fiecare cu câte 24 de locuri. Elevii care vor să opteze pentru aceste clase vor susţine probe de aptitutini, care se vor desfăşura în zilele de 18, 19 şi 20 mai. Deja avem primii candidaţi înscrişi. Sunt peste 100 de elevi care au optat pentru clasele cu profil pedagogic şi ne aşteptăm ca numărul lor să crească. La aceste probe, evaluarea este cu admis/respins. Un elev respins la una dintre probe nu mai participă la celelalte”, a precizat Adrian Stroe, directorul Colegiului Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” din Craiova. Elevii vor susţine probe de aptitudini muzicale, interviu, probe de aptitudini artistice şi probe de aptitudini fizice. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS