11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCâte locuri sunt la grădiniţele din Craiova pentru grupa mică

Câte locuri sunt la grădiniţele din Craiova pentru grupa mică

Începând din 30 mai se fac înscrieri la grădiniţă pentru grupa mică. În Craiova, pentru anul şcolar următor, sunt disponibile 62 de grupe la program prelungit şi 15 grupe la program normal, ceea se înseamnă peste 1.400 de locuri în unităţi de învăţământ de stat. La acestea se adaugă şi oferta de la grădiniţe particulare care sunt acreditate sau autorizate.

Copiii care sunt deja la grădiniţă trebuie reînscrişi pentru anul şcolar următor până pe 16 mai. Pe 30 mai se vor face înscrierile pentru grupa mică. În Dolj cele mai multe locuri sunt la grupă mică sunt 2.494 de locuri la învăţământ normal din care 259 de locuri sunt la grădiniţe din Craiova. La program prelungit sunt 1.375 de locuri din care cele mai multe, respectiv 1.235 de locuri sunt la grădiniţe din Craiova.

Program normal la grădiniţă înseamnă până la 5 ore pe zi. Acest program oferă activităţi educaţionale care asigură pregătirea adecvată a copiilor pentru următoarea etapă şi pentru viaţa socială. Program prelungit înseamnă 10 ore pe zi. Acest program include activităţi educaţionale care asigură pregătirea adecvată a copiilor şi, în plus, protecţie socială pentru copii care constă în mese şi timp de odihnă. În reţeaua şcolară a judeţului Dolj sunt şi grădiniţe particulare care sunt autorizate sau avizate de Ministerul Educaţiei. Şi pentru anul şcolar următor acestea dispun de 203 locuri adică 11 clase la program normal şi 80 de locuri la program prelungit, adică cinci clase.

Grădiniţele din Craiova cu cele mai multe grupe

În Craiova sunt nouă grădiniţe care au cele mai multe grupe începând de la grupa mică şi până la grupa mare. Astfel, la Grădiniţa cu program prelungit „Căsuţa cu poveşti” şi la Grădiniţa cu program prelungit „Tudor Vladimirescu” sunt câte 12 grupe. La Grădiniţa cu program prelungit „Dumbrava Minunată”, Grădiniţa cu program prelungit „Nicolae Romanescu”, Grădiniţa cu program prelungit „Petrache Poenaru” sunt câte 11 grupe. Câte 10 grupe sunt de la Grădiniţa cu program prelungit „Elena Farago”, la Grădiniţa cu program prelungit „Floare Albastră”, la Grădiniţa cu program prelungit „Floarea Soarelui” şi la Grădiniţa cu program prelungit „Phoenix”.

Ce documente sunt necesare pentru înscrierea la grădiniţele din Craiova, grupa mică

Pentru înscrieri sunt necesare cerere adresată conducerii unității de învățământ, copie după certificatul de naștere al copilului, copii după actele de identitate ale păriniților/susținători legali. La acestea se adaugă adeverințe de la serviciul ambilor păriniți, eliberate în luna în curs şi dacă se impun cerinţe specifice sunt necesare şi documente doveditoare pentru îndeplinirea criteriilor respective.

Criteriile specifice de departajare sunt elaborate de fiecare unitate de învățământ preșcolar sau cu grupe de preșcolari, sunt aprobate de consiliul de administrație al acesteia și avizate de către consilierul juridic al inspectoratului școlar județean până la data de 27 mai.. De asemenea, la înscriere unităţile de învăţământ vor cere şi certificatul cu vaccinurile copilului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS