24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUniversitatea de Medicină va organiza o simulare a concursului de admitere în luna mai

Universitatea de Medicină va organiza o simulare a concursului de admitere în luna mai

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova va organiza pe 22 mai simularea concursului de admitere la programele de studii Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Asistenţă Medicală Generală, Tehnică Dentară şi Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, Radiologie şi Imagistică.

Pentru a se înscrie la simulare, elevii vor avea două zile la dispoziţie. Înscrierea se va face în sistem on-line, în perioada 16 mai- 18 mai. Reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie anunţă că poate asigura testarea a maximum 600 de candidaţi.

Cei care doresc să participe la evaluare vor plăti o taxă de 250 de lei fie prin virament bancar, fie direct la casieria universităţii. Taxa trebuie achitată doar în zilele în care se fac înscrierile. Organizatorii simulării atrag atenţia asupra faptului că în ziua de examen, candidații trebuie să aibă asupra lor actele de identitate aflate în termen de valabilitate, un pix cu pastă neagră şi codul de înregistrare din platforma online.

Candidații pot susține admiterea și la două programe de studii

În acest an concursul de admitere în învăţământul superior pentru anul I, studii universitare de licenţă, se va organiza în luna iulie. Astfel, pe 24 iulie 2022 se va organiza admiterea pentru programele de studii: Medicină și Medicină dentară. Pe 27 iulie, cu începere de la orele 8,00 se va organiza concursul pentru programele de studii Farmacie, Asistenţă Medicală generală, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare , Radiologie și imagistică şi Tehnică dentară. Înscrierea candidaţilor pentru concursul de admitere se va face în perioada 11 iulie – 17 iulie pentru toate programele de studii, zilnic, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.


Candidaţii care doresc să susţină examen de admitere la două programe de studii vor completa în platforma on-line două dosare electronice de înscriere, în perioada 11 -17 iulie 2022. Candidatul trebuie să aibă în vedere faptul că nu poate participa la două concursuri de admitere care se desfășoară în aceeași zi și la aceeași oră, chiar dacă își depune două dosare de înscriere, pentru programe de studii diferite. Subiectele vor fi tip-grilă. Timpul destinat rezolvării grilei este de 3 ore pentru programele de studii de lungă durată (5 și 6 ani) și de două ore pentru programele de studii de scurtă durată (3 și 4 ani)
În eventualitatea neocupării locurilor la forma ”fără taxă”, se poate organiza sesiune de admitere şi în luna septembrie, dar nu mai târziu de 30 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS