11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii Colegiului "Carol I" se vor putea juca în curtea şcolii în vacanţe şi în week-enduri

Elevii Colegiului „Carol I” se vor putea juca în curtea şcolii în vacanţe şi în week-enduri

Elevii de la Colegiul Naţional ”Carol I” din Craiova vor avea acces pe baza sportivă și în timpul vacanţelor dar şi în zilele de week-end, conform unei decizii recente a Consiliului de Administrație al școlii. 

Accesul elevilor pe baza sportivă a Colegiului Naţional „Carol I” este permis de acum înainte și în vacanţe şi în zilele de sâmbătă şi duminică din timpul săptămânilor cu activitate şcolară, între orele 9.00-23.00. Elevii pot veni şi însoţiţi de părinţi. Accesul în curtea școlii va fi asigurat pe baza carnetului de elev.

„Consiliul de Administrație al Colegiului Național ”Carol I” din Craiova a luat decizia de a da elevilor acces pe baza sportivă și în timpul vacanțelor dar și în week-enduri. Se va intra pe baza carnetului de elev. Dacă sunt grupuri se poate recurge la recunoaşterea colegilor, dar trebuie să fie prezentat cel puţin un carnet de elev. Răspunderea pentru eventualele daune revine strict participanţilor. Avem camere video şi se poate face reconstituirea, dar noi credem că elevii nu vor intra ca să producă daune. În curtea şcolii avem şi Poliţia Locală care sigur ne va sprijini și va asigura un plus de siguranță”, a precizat Dănuț Mic, directorul Colegiului Național ”Carol I” din Craiova”.

Copiii din zona centrală nu au unde să se joace

Managerul spune că era nevoie de o soluție pentru copiii din zona centrală a orașului pentru că nu au un spațiu în care să desfășoare activități sportive și recreative.

”Cel puțin copiii din zona centrală au nevoie de un loc în care să se joace. Nu au unde. M-am întâlnit cu elevi care se jucau volei în Piața Prefecturii, care e zonă pietonală. I-am invitat să meargă în curtea școlii și s-au bucurat foarte mult. De acum înainte au acest drept de a se juca în curtea școlii și în zilele în care nu se fac cursuri”, a mai precizat directorul Dănuț Mic.


Accesul elevilor va fi permis de către portar. În situaţii extreme personalul administrativ al Colegiului Naţional „Carol I” din Craiova poate dispune evacuarea bazei sportive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS