13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpațiu verde pentru învățare, în curtea Liceului ”Henri Coandă”

Spațiu verde pentru învățare, în curtea Liceului ”Henri Coandă”

În curtea Liceului ”Henri Coandă” din Craiova au fost plantaţi, sâmbătă,130 puieti ornamentali pe 1000 mp. Inițiativa face parte din Programul ”Plantăm fapte bune în România”. Potrivit directorului liceului, Mihaela Brumar, a fost amenajată o mică pădure urbană care va fi utilă pentru a oferi un mediu sănătos copiilor dar şi ca spaţiu de învăţare.

Acțiunea de plantare a unei păduri urbane fost realizată de Asociatia EcoAssist, în parteneriat cu Asociația Creștini și Liceul Teoretic ”Henri Coandă” din Craiova.Au fost plantați diverși arbuști ornamentali, printre care și magnolii. Managerul liceului a precizat că aceste împăduriri sunt necesare întrucât un raport al ONU arată că populaţia urbană va creşte considerabil.

” Prin proiectul ”Plantăm fapte bune în România” în 11 ani de activitate s-au plantat peste două milioane de puieți pe o suprafață de peste 500 ha. Este necesar să avem multe spații verzi. Conform unui raport al Organizației Națiunilor Unite, se preconizează că 66% din populația lumii va locui în orașe, iar urbanizarea, combinată cu creșterea populației, va adăuga până la 2,5 miliarde de locuitori în zonele urbane până în 2050. Nu mai e niciun dubiu că secolul 21 este secolul orașelor, indiferent de localizarea geografică de pe glob.

Dată fiind urbanizarea rapidă și continuă din ultimele decenii, marea provocare a vremurilor noastre este să găsim un echilibru între procesul de dezvoltare urbană, economică și socială necesare unei lumi moderne și grija față de mediul înconjurător pe termen lung”, a spus directorul Mihaela Brumar.

Va fi și un spațiu de relaxare pentru elevi

Scopul pădurilor urbane este de a susţine un mediu sănătos pentru populaţie.La Liceul ”Coandă” din Craiova, mica pădure urbană a fost amenajată chiar lângă terenul de sport din curtea școlii. Pe lângă arbori și arbuști vor fi montate și băncuțe. Acest spațiu va fi o oază de învățare și relaxare pentru elevi, după cum anunță directorul liceului.

Acțiune de amenajare a unei păduri urbane, în curtea Liceului ”Henri Coandă” din Craiova

„Pădurile urbane integrate în comunități, nu ca element de design sau spațiu special amenajat pentru relaxare (așa cum sunt, de exemplu, parcurile), ci ca element cheie al unui cartier, al unei comunități sau al unei zone urbane de educație și studiu outdoor vor transforma orașele în locuri capabile să funcționeze și să susțină dezvoltarea, dar și să ofere un stil de viață sănătos locuitorilor lor.

Pentru Liceul Teoretic ”Henri Coandă”, spațiile verzi reprezintă o componentă esențială, fără de care am considerat că nu putem avea un proiect mixed-use de succes. Ne-am dorit ca prima pădure urbană din incinta școlilor municipiului Craiova să le ofere elevilor o oază de liniște și relaxare, de învățare într-un mediu outdoor protejat. Astfel, conceptul peisagistic a fost organizat pe principii de sustenabilitate, rezultând un proiect de landscape unic ușor de întreținut și cu costuri de mentenanță reduse”, a mai spus directorul Liceului ”Henri Coandă” din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS