16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSchimbări după contestaţii, la concursul pentru funcţiile de director din Dolj

Schimbări după contestaţii, la concursul pentru funcţiile de director din Dolj

Schimbări în ierarhie după contestaţiile depuse la concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din Dolj. Astfel de modificări au apărut în cazul unei şcoli din judeţ şi a unui post de director de la Școala „Gheorghe Bibescu” din Craiova. În plus, au rămas libere 11 funcţii. Preşedintele comisiei de concurs spune că la ocuparea acestor funcţii vacante vor avea întâietate cei care au participat la concurs, inclusiv cei care nu au promovat.

La nivelul judeţului Dolj au fost 11 contestaţii depuse după proba interviului. În două cazuri reevaluarea răspunsurilor a determinat schimbarea ierarhiei candidaţilor.


„În urma soluţionării contestaţiilor, care au fost soluţionate în alt judeţ, s-a constatat că în mare parte rezultatele au fost identitice cu cele evaluate la nivelul comisiei judeţene, însă au fost şi schimbări de ierarhie în două situaţii”, a precizat Oana Zaharie, inspector şcolar general adjunct şi preşedintele comisiei judeţene de concurs. Aceste cazuri sunt la Şcoala gimnazială „Nica Brabu Locusteanu” din Leu şi la Școala „Gheorghe Bibescu” din Craiova. La Leu ar fi fost promovat chiar fostul manager, care anul trecut a fost demis de Consiliul de Administraţie al şcolii, fiind cercetat de două comisii de la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, dar fără a fi emisă vreo sancţiune.

Au rămas 11 funcţii libere

Din cele 58 de funcţii scoase la concurs în Dolj,11 au rămas vacante. „Ceea ce vreau să vă spun este că din cele 58 de funcţii scoase la concurs în această perioadă, 40 de director şi 18 de director adjunct, au fost ocupate prin concurs 47, dintre care 32 de director şi 15 de director adjunct, rămânând 11 funcţii libere. Rezultatele se validează în Consiliul de Administraţie de azi, iar pe 4 aprilie, tot în urma unei şedinţe a Consiliului de Administraţie, se vor emite deciziile noilor directori cu contract de management pe patru ani, care intră în vigoare din data de 18 aprilie”, a mai precizat Oana Zaharie, preşedintele comisiei judeţene de concurs.
O parte dintre funcţiile scoase din concurs au rămas vacante şi după ce s-au depus opţiunile.


„Au rămas funcţii libere şi în urma depunerii opţiunilor candidaţilor. Vă dau un exemplu. Am avut un candidat care s-a clasat pe locul întâi la trei şcoli şi a optat pentru o singură unitate şcolară, rămânând vacante celelalte două funcţii. Nu au fost alţi candidaţi de pe locurile al doilea sau treilea care să depună opţiuni. Am avut şi situaţii în care nici un candidat nu a promovat.

În Craiova, avem Grădiniţa „Floare Albastră” şi Grădiniţa „Ion Creangă”. Unele funcţii au rămas libere de la începutul concursului cum ar fi funcţia de director de la Seminarul Ortodox pentru că am avut un candidat care nu a depus la dosar avizul cultului. Adăugăm la aceasta şi funcţiile de director de la Botoşeşti- Paia şi la Liceul „Ştefan Vasilichi” din Cetate. Lista completă cu funcţiile vacante va fi publicată pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj”, a mai precizat inspectorul şcolar general adjunct, Oana Zaharie.

Pe funcţiile vacante pot fi numiţi candidaţi care nu au promovat concursul


Potrivit inspectorului şcolar general adjunct, Oana Zaharie, pe funcţiile rămase vacante vor avea întâietate cei care au participat la concurs, chair dacă nu au promovat.
„Conform ordinului de ministru 4597 din 2021 funcţiile care au rămas libere pot fi ocupate de cei care au participat la concursul pentru directori. Primul criteriu este să îl fi promovat. În cazul în care nu au promovat interviul sau proba scrisă au prioritate în faţa altor candidaţi sau doritori care nu au fost la concurs. Aşa este normal să se întâmple şi logic. Avem şi mulţi candidaţi care au promovat, dar pot ocupa o funcţie vacantă dacă doresc acest lucru. Funcţiile vacante după concurs se ocupă prin detaşare în interesul învăţământului până pe 31 august sau până la organizarea unui nou concurs”, a mai precizat inspectorul şcolar general adjunct, Oana Zaharie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS