19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatie(VIDEO) Ministrul Educației, anunț despre noua structură a anului școlar, împărțită pe module

(VIDEO) Ministrul Educației, anunț despre noua structură a anului școlar, împărțită pe module

-

Structura anului școlar va fi schimbată radical. În loc de semestre vor exista 5 module de învățare, care vor alterna cu vacanțe, a anunțat miercuri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Tezele ar urma să dispară și să existe două evaluări standardizate, la începutul și la finalul anului școlar, însă în acest sens nu a fost luată o decizie finală, urmând să fie modificat Regulamentul cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP).

Cîmpeanu a declarat că noua structură a anului școlar va avea module de învățare de 6-7-8 săptămâni, care vor fi amestecate cu vacanțe scurte.

Ministrul a precizat că ”propunerea agreată” a fost ca școala să înceapă pe 5 septembrie, cu un prim ”modul de învățare”, conform Stirile Pro TV.

 Iată și noua structură a anului școlar 2022-2023, anunțată oficial de ministrul Educației:

-► 5 septembrie-21 octombrie – modulul 1 de școală
-► 24-30 octombrie – vacanță de toamnă pentru toți elevii
-► 31 octombrie – 22 decembrie – modulul 2 de școală
-► 23 decembrie – 8 ianuarie 2023 – vacanța de iarnă
-► 9 ianuarie – 6 aprilie – modulele 3 și 4 de școală
-► 8 aprilie – 23 aprilie – vacanța de primăvară
-► 19 aprilie – 16 iunie – modulul 5 de școală
-► 17 iunie – 4 septembrie – vacanța de vară

„Am reușit să ajungem la un consens, care este confirmat de orice expert care are un minim de noțiune în pedagogie. Este vorba de nevoia de a alterna module de învățământ cu repaus.

Propunerea a fost ca școala să înceapă în 5 septembrie. Să intre în vacanță la finalul lunii octombrie – 24-30 octombrie. După această vacanță urmează modului 2. Apoi urmează a doua vacanță din 23 decembrie până în 8 ianuarie. Urmează modulul 3 în 9 ianuarie. Se va derula până în februarie, când va fi a treia vacanță. O săptămână de vacanță mobilă în februarie.

După această vacanță urmează al 4-lea modul până la vacanța de Sărbătorile pascale 8-23 aprilie. Modulul 5, ultimul, care se derulează până în data de 16 iunie. Cea de-a cincea vacanță este și cea mai mare, vacanța de vară care urmează să înceapă pe 17 iunie și să dureze până în data din septembrie, când va începe anul școlar următor.

„Vom avea și Săptămâna Verde“

Avem o altă noutate, alături de Săptămâna Altfel vom avea și Săptămâna Verde în structura anului școlar 2022-2023. Mediile încheiate la final de semestru nu au avut relevanță. Se va da libertate profesorilor să încheie evaluările pe parcurs. Principiul este acela al eliminării tezelor obligatorii. Vor fi evaluări standardizate, iar pe parcurs este libertatea profesorului să organizeze evaluarea pe disciplină“, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Târgu Jiu: Femeie în stare gravă, în urma unei...

Pompierii militari au fost solicitați să intervină astăzi pentru...

ȘTIRI GdS