5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 4.000 de elevi din Dolj, așteptați la simularea bacalaureatului

Peste 4.000 de elevi din Dolj, așteptați la simularea bacalaureatului

Elevii din ultimul an de liceu susţin astăzi simularea probei scrise de limba şi literatura română din cadrul examenului naţional de bacalaureat. În Dolj sunt aşteptaţi să susţină această evaluare peste 4.000 de elevi, potrivit inspectorului şcolar general. Elevii vor susţine examen şi în zilele de marţi şi miercuri. În aceste zile, liceele trebui să asigure continuitatea orelor de curs, având posibilitatea de a trece în sistem on-line, după cum a precizat şeful ISJ Dolj. Aceasta este cea de a doua simulare pe care o susţin elevii din Dolj, prima fiind organizată în februarie la nivel județean.

Liceenii îşi evaluează în această săptămână nivelul de pregătire pentru susţinerea examenului de bacalaureat din acest an. Astăzi susţin simularea probei scrise la limba şi literatura română. Evaluarea începe la ora 9.00. La fel ca şi la examen, elevii au la dispoziţie trei ore pentru a rezolva cerinţele. Subiectele vor fi elaborate de Ministerul Educaţiei.

„Aşteptăm peste 4.000 de elevi să susţină simularea examenului naţional de bacalaureat. Probele se vor desfăşura în zilele de 28, 29 şi 30 martie. Pe parcursul desfăşurării probelor, elevii vor fi monitorizaţi audio-video. Am elaborat şi o procedură pentru derularea acestor evaluări. În ceea ce priveşte desfăşurarea programului în zilele în care se susţin simulările, fiecare unitate trebuie să asigure continuitate la orele de curs. Se pot face inclusiv ore de în sistem on-line”, a precizat inspectorul şcolar general Daniel Ion.

Pe 14 aprilie se vor comunica rezultatele simulării


Rezultatele obţinute la simulările examenului de bacaluareat nu se contestă, nu se afişează şi nu sunt făcute publice. Acestea vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-a desfăşurat, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri de îmbunătăţire a performanţelor şcolare. Toate unităţile de învăţământ elaborează şi transmit la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj un raport care să includă un plan de acţiune cu măsuri de monitorizare, control şi remediere a disfuncţiilor la învăţătură, în termen de 10 zile de la încheierea simulării.

Elevii din Dolj susţin a doua simulare la distanţă de o lună

Liceenii din Dolj au simulat examenul de bacalaureat şi la sfârşitul lunii februarie. Subiectele au fost elaborate la nivel judeţean şi au fost susţinute doar două din cele trei probe scrise ale sesiunii. La proba de limba și literatura română au participat 3.931 de elevi, rezultând o prezenţă de 80,76%.
Au fost obţinute 21 note de 10 (8 – Colegiul Național ”Frații Buzești” Craiova, 6 – Colegiul Național ”Carol I” Craiova, 3 – Colegiul Național ”Elena Cuza” Craiova, 2 – Colegiul Național Pedagogic ”Ștefan Velovan” Craiova, 1 – Liceul Teoretic ”Constantin Brâncoveanu” Dăbuleni, 1 – Liceul Teoretic ”Independența ”Calafat”).
În două unități școlare niciun elev nu a obținut nota 5. Cele mai bune rezultate au fost obținute la Liceul Teoretic „Tudor Arghezi” Craiova (92,23%), Liceul „Voltaire” Craiova (89,16%) şi Liceul Teoretic „Henri Coandă” Craiova (86,15%).

Cel mai mare procent de promovare la proba obligatorie a fost obţinut de Colegiul „Elena Cuza”

La proba de matematică sau istorie au participat 3.931 de elevi, rezultând o prezenţă de 78,04%. Patru candidați au fost eliminați. Au fost obţinute 23 de note de 10 la Istorie (10 – Liceul Teoretic ”H. Coandă” Craiova, 7 – Colegiul Național ”Frații Buzești” Craiova, 4 – Liceul Teoretic ”Independența ”Calafat, 1 – Colegiul Național ”Elena Cuza” Craiova, 1 – Liceul Teoretic ”Tudor Arghezi” Craiova) şi trei note de 10 la Matematică (2 – Colegiul Național Pedagogic ”Ștefan Velovan” Craiova, 1 – Colegiul Național ”Carol I” Craiova).
Cele mai bune rezultate au fost obținute în următoarele unități școlare: Colegiul Naţional „Elena Cuza” Craiova (84,46%), Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” Craiova (82,68%), Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul” Craiova(80,00%).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS