11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘcolile din Dolj cu cele mai bune rezultate la simularea județeană

Școlile din Dolj cu cele mai bune rezultate la simularea județeană

Procentul de promovare la simularea evaluării naționale organizată de Inspectoratul Școlar Județean Dolj în zilele de 24 și 25 februarie este de 61,88%.La nivelul județului sunt nouă școli în care procentul mediilor peste 5 este peste 90%. A fost obținută și o medie de 10 de către un elev din mediul rural.

Inspectoratul Școlar Județean Dolj a centralizat rezultatele elevilor de clasa a VIII-a, după simularea evaluării naționale cu subiecte județene. Acestea arată că mai mult de jumătate dintre elevii din Dolj pot obține medii peste 5 la examenul național. În Dolj, un elev a reușit chiar să obțină note maxime la ambele probe scrise.

”Din cei 4.889 de elevi înscriși în clasa VIII-a, 770 au absentat la simularea evaluării naționale organizată la nivelul județului Dolj. În urma centralizării rezultatelor, procentul mediilor peste 5 este 61,88%. Sunt 67 de școli din Dolj din cele 155 existente la care mai mult de jumătate dintre elevi au reușit să obțină medii de promovare. Este și o medie de 10 la nivelul județului Dolj și a fost obținută de un elev de la Școala gimnazială Ghidici. Rezultatele sunt orientative și au ca scop intensificarea pregătirii elevilor pentru evaluarea națională. Elevii vor susține în mai puțin de o lună și simularea națională cu subiecte de la Ministerul Educației”, a precizat Oana Zaharie, inspector școlar general adjunct.

Școlile cu procente de promovare de peste 90%

La nivelul județului Dolj sunt nouă școli la care procentul de promovabilitate la simularea județeană este de peste 90%. La două dintre aceste școli procentul de promovare este chiar de 100%.

”Școala gimnazială Bulzești are procent de promovare a simulării de 100%. La această școală sunt puțini elevi. Patru dintre ei au absentat, iar doi elevi care au susținut simularea au obținut medii între 7 și 7.99. De asemenea, cu 100% procent de promovare este și Școala gimnazială Terraveda din Craiova, unde sunt 20 de copii în clasa a VIII-a și toți au susținut simularea și au medii peste 5.

Mai sunt încă 7 școli cu procente mari de promovare. Astfel, Colegiul Național ”Carol I” are 98,92% promovați, fiind urmat de Școala gimnazială ”Mircea Eliade” cu 97,69% promovați și de Școala gimnazială ”Gheorghe Țițeica” cu 96,77% elevi promovați. La Școala gimnazială ”Traian” procentul de promovare la această simulare este de 96,19% fiind urmată de Colegiul Național ”Frații Buzești” cu 94,80%, Colegiul Național ”Elena Cuza” cu 94,37% și Colegiul Național ”Ștefan Velovan” cu 91,11% ”, a precizat inspectorul școlar general adjunct, Oana Zaharie. Simularea evaluării naționale cu subiecte de la Ministerul Educației va avea loc în luna aprilie. Astfel, pe 4 aprilie va fi proba scrisă la Limba şi literatura română (probă scrisă), pe 5 aprilie va fi proba la matematică, pe 6 aprilie va fi proba la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afișate pe 14 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS