11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljZiua Națională a Lecturii, marcată la Liceul de Arte din Craiova

Ziua Națională a Lecturii, marcată la Liceul de Arte din Craiova

Începând din acest an, România are o Zi Națională a Lecturii! Aceasta este pe 15 februarie. În toate școlile, programul s-a modificat astfel încât, indiferent de disciplina prevăzută în orar, la ora 11:00 și la ora 14:00, învățătorul sau profesorul a trebuit să organizeze, la clasa unde a fost prezent, activități de lectură la care să participe toți preșcolarii și elevii.

Obiectivul activității este de a promova lectura ca obicei cotidian, fără a presupune discutarea fragmentelor citite sau realizarea unei analize pe text.
Astfel de activități au avut loc în și la Liceul de Arte din Craiova. Elevii au citit poveștile preferate fie de pe tablete, fie și-au adus cărțile preferate.

Eleva de la Liceul de Arte din Craiova, de Ziua Națională a Lecturii

”Într- un efort comun de a reface legăturile spirituale întrerupte, am ales să ne alăturam dorinței comune de a relua obiceiuri sănătoase, de a citi pentru a putea restabili echilibrul capabil de a reda stima de sine, prin conștientizarea apartenenței la un spatiu european cultural, la tradiția care ne recomandă ca un popor ales, reprezentat de o cultura trainică.

Este important să sădim în școală dorința de a citi pentru a putea să ne ridicăm deasupra condiției noastre prin cultură, pentru a dobândi conștiinta valorii autentice. Elevii au îmbrățișat imediat această inițiativă, cu mic cu mare. La clasa a XII-a, de exemplu, am găsit-o pe eleva Gabriela Beznă, cartea “To Kill a Kingdom”( n.r. – Să ucizi un regat) de Alexandra Christo.

Elevii și-au adus cărțile preferate. Au citit chiar și copiii de la pregătitoare. La una dintre clase, învățătoarea a dăruit copiilor cărți de povești”, a precizat profesorul Ileana Mirea, consilier educativ la Liceul de Arte din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS