19.5 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieVâlcea: Activități de încurajare a lecturii în școli

Vâlcea: Activități de încurajare a lecturii în școli

La inițiativa Ministerului Educației, începând cu acest an, România are o Zi națională a lecturii, în data de 15 februarie.

În acest sens, Ministrul Educației a decis ca marți, 15 februarie 2022, în toate unitățile de învățământ programul să se modifice astfel încât, indiferent de disciplina prevăzută în orar, la ora 11.00 și la ora 14.00, cadrul didactic să organizeze, la clasa unde este prezent, activități de lectură la care să participe toți preșcolarii și elevii. Personalul didactic va recomanda, în prealabil, preșcolarilor și elevilor să aducă o carte preferată sau să împrumute de la biblioteca unității o carte și să citească timp de 15 minute fie individual, fie în perechi sau grupuri mici de lucru.

Sub motto-ul acestui an „Citim împreună!”, unitățile de învățământ din județul Vâlcea organizează activități de încurajare a lecturii pentru comunitatea socială din care fac parte, cu respecatrea normelor sanitare anti-COVID-19.

Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea celebrează Ziua națională a lecturii prin două proiecte:

Hai să ne vedem la o…lectură, în bibliotecă! cu tematica: O carte, un cititor, o bibliotecă!, proiect în cadrul căruia bibliotecile școlare vor fi locul în care magia cititului se va așeza alături de zâmbetul elevilor într-o atmosferă propice lecturii.

”Vocea Cărților – Seara de lectură”, proiect educațional județean, la nivelul compartimentului Educație timpurie realizat în parteneriat cu Asociaţia OvidiuRo și grădinițele din județul Vâlcea. Proiectul vizează conduita pozitivă a copilului pentru literatură și intensificarea activităților de citit împreună cu familiile preșcolarilor. Este parte a Programului Național de încurajare a lecturii în grădiniță și familie ”Citește-mi 100 de povești”, inițiat de către Asociația OvidiuRo, în parteneriat cu Ministerul Educației și Ministerul Culturii, aflat la a III-a serie, la care au aderat și grădinițele vâlcene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS