7.9 C
Craiova
duminică, 3 decembrie, 2023
Știri de ultima orăEducatieȘcolile rămân deschise în săptămâna 14-18 februarie

Școlile rămân deschise în săptămâna 14-18 februarie

Școlile din toate județele țării își continuă activitatea în format fizic săptămâna viitoare, cu excepția școlilor care prezintă cazuri punctuale de infectare cu SARS-CoV2, a anunțat joi Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, citat de Hotnews.

„Este un obiectiv al întregii țări de a menține școlile cât mai mult timp deschise”, spune Andrei Baciu, adăugând că se constată o tendință de scădere a gradului de ocupare a paturilor din spitale – criteriul-cheie în funcție de care se decide ca școlile să rămână deschise în format fizic sau să treacă în online.

Rata de ocupare a paturilor din spitale la nivel național este în acest moment de 45,7%, iar în județe variază între 22% și 58%, potrivit secretarului de stat.

Începând din 17 ianuarie, noul criteriu privind desfășurarea cursurilor cu prezență fizică în școli este gradul/rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Mai exact, în toate județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 este cel mult 75%, cursurile școlare se organizează cu prezență fizică.

În situația în care această rată de ocupare la nivel județean este mai mare de 75%, în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe, cursurile se desfășoară în sistem online.

Reluarea cursurilor cu prezență fizică se face numai după ce rata de ocupare la nivel județean scade sub 70%.

Direcțiile județene de sănătate publică și a municipiului București comunică aceste informații pe site-ul propriu, în fiecare săptămână, având ca zi de referință ziua de joi. Pentru municipiul București și județul Ilfov se comunică o rată cumulată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS