20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoljul are peste 1.000 de elevi confirmați cu COVID -19

Doljul are peste 1.000 de elevi confirmați cu COVID -19

Creștere continuă a numărului de cazuri de COVID-19. În Dolj, peste 1.000 de elevi și preșcolari au fost confirmați cu COVID -19, la care se adaugă alte peste 250 cazuri în rândul personalului angajat. Și numărul claselor care învață online aproape că s-a triplat în ultima săptămână. Deocamdată, nici o școală nu mai are toate clasele online. Și elevii Seminarului Teologic din Craiova care au avut cursurile cu prezență fizică suspendate, revin de azi în bănci.

Dacă la începutul săptămânii trecute, în Dolj, era raportate 56 de clase on-line, spre sfârșitul săptămânii numărul acestora a ajuns la 143. Fiecare dintre clasele care se află online are cel puțin trei cazuri de îmbolnăvire. A crescut foarte mult numărul elevilor confirmați. Nu mai este vorba de câteva sute, ci chiar de peste 1.000 de copii infectați.

”În perioada 28 ianuarie – 4 februarie, ca urmare a centralizării datelor raportate de către unitățile școlare, 1.028 de elevi și preșcolari și 268 de persoane din rândul cadrelor didactice și al personalului didactic auxiliar și nedidactic au fost confirmați pozitiv. Tot în această perioadă, având în vedere apariția a trei cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul elevilor, într-un interval de șapte zile consecutive, la nivelul unei clase/grupe, cursurile pentru 143 clase din județul Dolj se desfășoară online”, a precizat inspectorul școlar Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt în cadrul ISJ Dolj.

Nici o școală nu mai este cu toate clasele on-line. În Dolj, doar Seminarul Teologic Grigorie Teologul din Craiova a trecut toate clasele on-line pentru 10 zile. De azi, elevii seminarului revin în bănci.

Și peste 200 de cazuri într-o singură zi

Conform raportării DSP Dolj, cele mai multe cazuri au fost raportate în școli și grădinițe din Craiova. Numai vineri au fost 160 de cazuri de COVID-19, confirmate la preșcolari și elevi, dar și 17 cazuri la cadrele didactice și alte 9 cazuri la personalul nedidactic din 19 unități din Craiova. Cele mai multe cazuri de infectare în școli, au fost raportate pe 3 februarie, numai la copii fiind 202 confirmări.

Directorii unităților școlare spuneau la mijlocul săptămânii trecute că deja se descurcă greu cu suplinirea la clase a cadrelor didactice bolnave. Și sindicatele au atras atenția că în școli este criză de personal din cauza infectărilor.

Din 1 februarie, printr-un ordin de ministru, a fost redusă perioada de învățământ on-line de la 10 zile la 5 zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS