10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞcoala Bucovăţ are, pe lângă cazuri de COVID -19, şi un caz de TBC

Şcoala Bucovăţ are, pe lângă cazuri de COVID -19, şi un caz de TBC

La Şcoala Bucovăţ, din judeţul Dolj, pe lângă cazurile de îmbolnăvire cu COVID-19, în rândul profesorilor a apărut şi un caz de tuberculoză (TBC), o altă afecţiune contagioasă. Cursurile se desfăşoară în continuare faţă în faţă. Directorul unităţii şcolare spune că respectivul cadru didactic este în izolare. Profesorii reclamă situaţia şi spun că se impun măsuri pentru a reduce riscurile de îmbolnăvire.

Pandemia şi-a făcut simţită prezenţa şi în cancelaria de la Şcoala Bucovăţ. din judeţul Dolj. Şi nu este singura problemă. A apărut şi un caz de TBC în rândul cadrelor didactice, fapt care i-a pus pe jar pe pe angajaţii care au rămas în activitate şi care ar vrea să se facă o anchetă epidemiologică.

„Avem şase colegi care nu au venit azi (nr- joi, 27 ianuarie) la şcoală pentru că au simptome de COVID-19. Şi în plus avem şi o altă colegă cu TBC, confirmată la sfârşitul săptămânii trecute. Şi asta este o boală foarte contagioasă. Situaţia asta ne îngrijorează. Ne aşteptam să se facă o anchetă epidemiologică, dar nu vine nimeni pe la noi pe la şcoală”, a spus unul dintre profesori.

Ce spune directorul şcolii

Directorul unităţii şcolare a confirmat existenţa cazului de TBC despre care a precizat că este în izolare şi că aşteaptă indicaţii de la DSP Dolj. „Cadrul didactic confirmat cu TBC este în izolare, este internat la spital. Aşteptăm să vedem ce ne vor spune cei de la DSP Dolj. Din datele pe care le avem, acum se face anchetă epidemiologică la nivelul familiei bolnavului şi apoi se vor extinde măsurile”, a explicat Dorin Pascu, directorul Şcolii Bucovăţ.
În ceea ce priveşte cazurile de COVID-19 în rândul cadrelor didactice, directorul Şcolii Bucovăţ spune că are doar două cazuri confirmate, dar sunt trei cadre didactice care lipsesc.

„Sunt doar două cadre didactice confirmate cu COVID-19 şi mai avem un cadru didactic căruia i s-a pierdut testul. Desfăşurăm în continuare cursuri faţă în faţă pentru că am reuşit să suplinim cu personal din şcoală cadrele didactice care au lipsit. Nu îndeplinim condiţiile pentru a suspenda cursurile. Am transmis cazurile de îmbolnăvire şi către ISJ Dolj şi către DSP Dolj”, a mai spus Dorin Pascu, directorul Şcolii Bucovăţ.


Conform noului ordin comun, în cazul cadrelor didactice care se îmbolnăvesc de COVID-19 conducerea unităţii de învăţământ informează DSP Dolj, se face anchetă epidemiologică, se stabilesc contacţii direcţi şi DSP împreună şi conducerea unităţii decid dacă se suspendă activitatea la clasă sau la grupele respective.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS