30.1 C
Craiova
joi, 26 mai, 2022
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Peste 100 de cazuri de COVID-19 la elevi într-o singură zi

Dolj: Peste 100 de cazuri de COVID-19 la elevi într-o singură zi

Creştere alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19 în rândul elevilor din judeţul Dolj. Conform ultimei raportări a DSP Dolj, joi, au fost înregistrate 107 cazuri de noi îmbolnăviri la elevi. La acestea se adaugă alte 25 de noi cazuri la cadrele didactice şi două noi cazuri la personalul nedidactic.
Şi miercuri au fost raportate alte 75 de îmbolnăviri la elevi şi 15 la cadrele didactice.

În doar două zile, 19 clase de elevi au trecut online din cauza focarelor. Sunt nouă unităţi şcolare care au solicitat trecerea unor clase online. Printre acestea se află Colegiul Naţional „Carol I”, care a raportat că are focare în cinci clase.

Şcoala gimnazială „Mircea Eliade” şi Şcoala gimnazială „Traian” au raportat focare în câte trei clase. Şcoala gimnazială „Gheorghe Ţiteica” şi Liceul „Henri Coandă” au câte două clase cu focare de COVID-19. Câte o clasă cu COVID a fost raportată la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu”, la Şcoala gimnazială Terraveda, la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” şi la Şcoala gimnazială „Mihai Viteazul”.
Joi, şi Şcoala gimnazială „Sfântul Dumitru” din Craiova a anunţat că va trece două clase în sistem online.

O singură şcoală îndeplineşte condiţiile pentru a trece integral online

Din datele Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, până joi o singură unitate şcolară îndeplinea condiţiile pentru a suspenda cursurile faţă în faţă, în perioada următoare. Este vorba de Seminarul Teologic din Craiova. Unitatea de învăţământ are patru clase şi a testat toţi elevii, fiind înregistrate 19 cazuri noi de îmbolnăvire în rândul elevilor. Practic, au fost descoperite mai multe focare.

Conform noului ordin comun, dacă la nivelul unei unităţi peste 50% din clase sunt suspendate, se suspendă activitatea întregii unităţi şcolare. Măsura suspendării la nivelul întregii unităţi de învăţământ este dispusă prin hotărârea CJSU, la propunerea conducerii unităţii de învăţământ cu avizul ISJ Dolj şi al DSP Dolj.
În această perioadă, elevii au primit testele pe bază de salivă pe care trebuie să le facă de două ori pe săptămână, înainte de a merge la şcoală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Carte dedicată Holocaustului și antisemitismului, scrisă de elevi și...

Ambasada Germaniei la București, Ambasada Statului Israel la București,...

ȘTIRI GdS