17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCursurile de formare, criteriu de departajare pentru profesorii pensionabili care vor să rămână la catedră

Cursurile de formare, criteriu de departajare pentru profesorii pensionabili care vor să rămână la catedră

Cadrele didactice care îndeplinesc condiţiile de pensionare dar vor să rămână la catredră vor trece printr-o perioadă de selecţie. Cererile profesorilor care aleg catedra în locul pensiei trebuie aprobate de şcoli şi mai apoi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj.

În Dolj, unităţile şcolare vor putea opta pentru continuitate pe posturi cu pensionabili dacă nu sunt restructurări mari la nivelul judeţului. În cadrul comisiei de mobilitate a Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj s-a impus ca şi criteriu de departajare a profesorilor care cer menţinerea în activitate cursurile de perfecţionare.

Criteriile de departajare se vor impune dacă vor fi mai mulţi candidaţi care solicită rămânerea în activitate decât posturi libere.


Acest criteriu se adaugă cerinţelor prevăzute de metodologia pentru mişcarea personalului didactic pentru anul şcolar următor.
„Personalul didactic de predare titular din învăţământul preuniversitar, cu gradul didactic I sau cu titlul ştiinţific de doctor, care până la data de 1 septembrie 2022 împlineşte vârsta de 65 de ani, efectuează stagiul minim de cotizare şi dovedeşte competenţă profesională deosebită, a obţinut calificativul „Foarte Bine” şi nu a fost sancţionat disciplinar în ultimii 5 (cinci) ani şcolari încheiaţi poate fi menţinut în funcţia didactică până la 3 (trei) ani peste vârsta de 65 de ani, la cerere,”, scrie în metodologie.
Solicitările cadrelor didactice pentru menţinerea în activitate peste vârsta de pensionare se vor aproba sau se vor respinge în Consiliul de Administraţie al ISJ Dolj care se va întruni în zilele de 27-28 ianuarie 2022.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS