6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-au schimbat regulile de cazare în căminele studenţeşti ale Universităţii din Craiova

S-au schimbat regulile de cazare în căminele studenţeşti ale Universităţii din Craiova

Cazarea în căminele studenţeşti ale Universităţii din Craiova se fac din această săptămână pe baza mediilor. Concret, studenţii cu medii peste 9 vor avea acces la camere din căminele renovate. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti (C.O.S) care au precizat că noul criteriu se impune pentru cazările care se fac din această lună şi au stabilit criterii provizorii până când comisia de cazare se va putea întruni din nou.

Se fac cazări în această perioadă

Cazarea studenților în căminele studențești se va face pe baza mediilor, în ordine descrescătoare. Pentru studenții cu media 9 sau mai mare de 9, se vor atribui locuri în căminele renovate, iar pentru cei cu media mai mică de 9 în căminele nerenovate, în limita locurilor disponibile. Acesta este anunţul făcut de C.O.S pentru cazările care se vor face după data de 15 ianuarie 2022, în căminele Universităţii din Craiova. Reprezentanţii studenţilor spun că în această perioadă sunt locuri libere în toate căminele.


„Sunt criterii provizorii până când se vor putea convoca din nou comisiile pentru cazare. Acum în căminele studenţeşti este un du-te-vino permanent. Cursurile s-au desfăşurat online şi mulţi dintre studenţii care au optat să se cazeze la începutul anului universitar au plecat din cămine. Acum vin să se cazeze fie pentru practică, fie în funcţie de cum încep anumite proiecte. Avem camere disponibile în toate căminele studenţeşti. Criteriul de reparizare este cel al mediei”, a precizat Ionuţ-Cristian Ene, preşedintele Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti din Craiova.

Procedura de cazare

Studenţii care vor să se cazeze depun o cerere online sau fizic.


„Studenții care doresc un loc de cazare în căminele studențești trebuie să completeze, în prealabil, o cerere, fie la sediul C.O.S, cerere care va fi ulterior supusă aprobării Consiliului Director C.O.S, ori să o transmită on-line la adresa de e-mail: [email protected]. Studenții care optează pentru a depune cereri fizic, vor trebui să ia legătura cu Consiliul Director C.O.S înainte de a merge la sediul C.O.S. Dacă cererea va fi aprobată, membrii Consiliului Director vor lua legătura cu studenții pentru a li se înmâna dispoziția de cazare și a li se comunica procedura de cazare. Referitor la studenții care doresc transferul dintr-un cămin studențesc într-altul, se va urma aceeași procedură”, mai scrie în regulamentul pentru cazare.

Preţul cazării a crescut cu 35 de lei


Pentru acest an universitar preţurile la cazare au crescut cu 35 de lei. Cel mai amre tarif de cazare este de 295 de lei pe lună la care se adaugă şi utilităţile.


„Universitatea din Craiova a aprobat majorarea tarifului de cazare în căminele studențești cu 35 lei/loc. Motivul majorării preţurilor este că au crescut preţurile la facturile de utilități, energie electrică, gaze, apă – canal, energie termică. Cel mai mare preţ la cazare este perceput pentru camerele din căminele renovat. Un student la taxă plăteşte 295 de lei pe lună plus utilităţi. Un student de la buget plăteşte 245 de lei şi utilităţi. Studenţii plătesc doar apa rece şi apa caldă, nu şi căldura”, a mai explicat preşedintele C.O.S Craiova.


Conform anunţului făcut de Universitatea din Craiova pentru aest an universitar au fost pregătite 1.600 de locuri de cazare în căminele studenţeşti pentru a se asigura distanţarea fizică impusă de pandemie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS