7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieÎncep înscrierile în programul „Citește-mi 100 de povești!“

Încep înscrierile în programul „Citește-mi 100 de povești!“

Asociația OvidiuRo lansează online, astăzi, la ora 14.00, cea de-a treia serie de înscriere a grădinițelor publice în programul național de stimulare a lecturii în grădinițe și în familie, Citește-mi 100 de povești!, alături de partenerii săi strategici, Ministerul Educației, reprezentat de Sorin Mihai Cîmpeanu și Ministerul Culturii, reprezentat de Lucian Romașcanu.

Programul, prin care asociația și-a propus ca, până în 2025 să transforme, alături de partenerii săi și de echipele locale, toate grădinițele publice din România în grădinițe – bibliotecă, insule de lectură și natură în care copiii descoperă, alături de adulți, tainele cărților, s-a bucurat de un succes real.

La un an de la lansare, 1.162 de grădinițe din întreaga țară au primit certificat de grădiniță – bibliotecă, prin participarea activă a 3.350 de profesori, care au desfășurat activități zilnice de lectură cu peste 78.000 de copii. Peste 140.000 de cărți au ajuns deja în cele mai defavorizate comunițăți din România, doar în cadrul acestui program.

OvidiuRo oferă preșcolarilor și educatoarelor cărți ilustrate atent selecționate din literatura națională și internațională. De asemenea, educatoarele au ocazia de a participa la sesiuni de formare profesională, centrate pe literație, atât prin interacțiune directă, cât și prin diferite materiale disponibile pe platforma de cursuri online OvidiuRo, care poate fi accesată prin simpla creare a unui cont pe www.ovid.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS