5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieWebinar despre PNRR, organizat de World Vision România și Ministerul Educației

Webinar despre PNRR, organizat de World Vision România și Ministerul Educației

World Vision România în parteneriat cu Ministerul Educației organizează miercuri, în intervalul 09.00-10.30, webinarul online „PNRR, pe înţelesul tuturor.

Partea I:  abandonul şcolar“ pentru a veni în sprijinul școlilor cu risc mediu sau crescut de de abandon școlar. Webinar va fi organizat în contextul în care termenul de înscriere pentru școli în vederea accesării de granturi din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) destinate combaterii abandonului școlar, prin „Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar“, s-a prelungit până în data de 21 ianuarie (vinerea aceasta).  

În cadrul evenimentului se va discuta despre pașii pe care trebuie să-i urmeze o școală pentru a primi finanțare de până la 200.000 de euro pentru a reduce abandonul școlar din comunitatea sa, cât și despre cum trebuie completate declaraţiile de intenţie pentru participarea la program și care sunt criteriile pe care trebuie să le îndeplinească o unitate de învățământ pentru a beneficia de acești bani.

Vor răspunde la întrebările participanților:

Maria Manea (secretar de stat al Ministerului Educației)

Simona Tănase (director monitorizare și evaluare, DG România Educată)

Radu Szekely (consilier al ministrului Educației)

Mihaela Nabăr (director executiv World Vision România)

Pentru a vă înscrie la discuție, puteţi completa formularul de aici: https://forms.office.com/r/c2c5vGaukz.

Evenimentul va fi transmis și LIVE pe pagina de Facebook World Vision România. Pagina evenimentului: https://fb.me/e/1wrbuOqgi.

Fiecare grant, implementat pe o durată de 3 ani

Toate întrebările participanţilor pot fi adresate exclusiv prin intermediul chatului  (în timpul evenimentul) sau după eveniment pe această adresă de email: [email protected].

Fiecare grant va avea o valoare de maximum 200.000 euro și va fi implementat pe o durată de 3 ani.  Pentru participarea la Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, toate unitățile de învățământ vor completa Declarația de intenție (atât cele din lista publicată, cât și cele care nu se află pe listă, dar fac dovada îndeplinirii criteriilor de vulnerabilitate. Declarațiile de intenție pot fi încărcate utilizând acest ► link de înscriere.

Prin „Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar“ se dorește acordarea de granturi, în două runde, pentru 2.500 de școli cu risc mediu și crescut de abandon școlar. Acestea au fost identificate dintr-un total de 3.235 de unități de învățământ de stat, de nivel gimnazial, cu risc de abandon școlar, prin proiectul „Dezvoltarea unui sistem integrat de prevenire, intervenție și compensare pentru a crește participarea școlară”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS