13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Dolj, clasele care au activitatea suspendată înainte de noul ordin rămân online

În Dolj, clasele care au activitatea suspendată înainte de noul ordin rămân online

Școlile și grădinițele funcționează de azi după noul ordin comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății. Practic, activitatea clasei se poate suspenda la apariția a trei cazuri pe durata a 7 zile consecutive sau în funcție de gradul de ocupare a paturilor din spitalele COVID este peste 75%. Rămân online clasele care și-au suspendat activitatea din cauza infectărilor înainte de apariția noului ordin.

În săptămâna 10-14 ianuarie, În Dolj numai până joi au fost raportate 38 de cazuri de îmbolnăviri la copii cu COVID -19 și 17 de cazuri la angajați. În perioada aceasta, elevii nu au mai primit teste COVID -19. Directorii unităţilor școlare spun că mai au la cabinete teste antigen.

Școlile cu mai multe clase online

În județul Dolj în cea de a doua săptămână de școală au fost școli care au trecut on-line și câte patru clase, printre acestea fiind Colegiul Național ”Elena Cuza”, Colegiul Național ”Ștefan Velovan”. De asemenea, la Colegiul Național ”Frații Buzești” și la Școala ”Mircea Eliade” din Craiova au fost câte trei clase cu activitatea suspendată.La aceste unități erau clase și cu câte două cazuri de îmbolnăvire.

Și la Școala gimnazială ”Sfântul Gheorghe” s-a suspendat activiatea față în față la două clase. Un caz de COVID -19 a apărut și grupa mare de la Grădinița cu program prelungit ”Sfânta Ana”. Mai sunt însă și unități școlare din Craiova dar și din județ care au câte o clasă cu activitatea suspendată.

În raportările DSP Dolj erau trecute săptămâna trecută 23 de clase cu activitate online.

În total, în Dolj, până joi au fost raportate 38 de cazuri de COVID -19 la elevi și alte 17 cazuri în rândul personalului angajat, inclusiv la cadrele didactice.

”Clasele sau școlile cu activitatea suspendată înainte de apariția noului ordin comun vor rămâne în sistem online pe durata deja stabilită” , a precizat inspectorul școlar general, Daniel Ion.

Conform noilor reglementări, o clasă va trece online doar dacă are trei cazuri de îmbolnăvire înregistrate în șapte zile consecutive, iar școlile vor trece online pentru o săptămână dacă se vor ocupa peste 75% din paturile COVID-19 din spitale.

Școlile au teste antigen din anul școlar anterior

Directorii unităților școlare au spus că la elevii depistați cu COVID-19 în majoritatea situațiilor au luat virusul și ceilalți membri ai familiilor. Directorii unităților școlare spun că mai au teste antigen.

”Dacă avem elevi simptomatici îi putem testa. Mai avem peste 200 de teste antigen și un cabinet medical cu trei medici și două asistente și 1.834 de elevi”, a precizat Adrian Stroe, directorul Colegiului Național ”Ștefan Velovan” din Craiova.

De altfel, conform datelor de la DSP Dolj, la sfârșitul lunii noiembrie existau peste 9.000 de teste.

”Testarea preșcolarilor și a școlarilor în unitățile de învățământ în care nu există cabinete medicale școlare se realizează prin serviciul de ambulanță sau prin serviciul medicilor de familie din localitate, dacă autoritatea locală a încheiat contracte de prestări servicii cu acestea, pentru supravegherea stării de sănătate a copiilor”, se arată în răspunsul DSP Dolj pe tema testării copiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS