10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncepe un nou concurs pentru directori. Doljul mai are 57 de funcţii vacante

Începe un nou concurs pentru directori. Doljul mai are 57 de funcţii vacante

De luni vor prelua mandatele directorii care au promovat concursul din 2021. Şi tot de luni va începe un nou concurs pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din şcoli şi grădiniţe, rămase vacante după prima sesiune. În Dolj vor fi scoase la concurs 57 de funcţii, care în prezent sunt ocupate prin numiri făcute de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj.

Cum a fost prima sesiune pentru Dolj

Potrivit inspectorului şcolar general, Daniel Ion, în Dolj, anul trecut, au fost scoase la concurs 257 de funcţii de director şi director adjunct din care au fost ocupate 200 de funcţii. Concursul a constat într-o probă scrisă şi un interviu. Iniţial pentru aceste funcţii s-au înscris 377 de candidaţi.

„În Dolj au fost scoase la concurs un număr de 257 de funcţii de director şi director adjunct, respectiv 199 de posturi de director şi 66 de posturi de director adjunct. S-au înscris iniţial 377 de candidaţi. Aceştia au participat la proba scrisă. Au promovat 232. Cei promovaţi au avut posibilitatea de a merge mai departe la proba de interviu unde au depus opţiuni. Unii dintre aceştia, în număr foarte mare, alţii în număr mai mic. Am programat un număr de 689 de interviuri la nivelul judeţului Dolj.

Din cele 689 de interviuri programate, 478 au fost programate pentru funcţia de director şi 211 pentru funcţiile de director adjunct. Pentru ocuparea funcţiilor de director, candidaţii nu s-au prezentat la 182 de interviuri, 7 candidaţi s-au retras, 226 au fost admişi şi 63 au fost respinşi. La funcţiile de director adjunct nu s-au desfăşurat 93 de interviuri. 11 candidaţi s-au retras, 92 au fost admişi şi 15 au fost respinşi. În urma finalizării probei de interviu am reuşit să ocupăm un număr de 200 de posturi pe o perioadă de patru ani”, a precizat inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

Gradul de ocupare a funcţiilor din şcoli este 77.82%

Practic, în urma concursului au fost ocupate 77.82% din funcţiile de conducere existente în şcolile şi grădiniţele din Craiova şi judeţ.

„La directori sunt ocupate 79,55% din funcţiile existente şi la adjuncţi 72,72%. Practic, mai sunt libere 39 de funcţii de director şi 18 funcţii de director adjunct. Aceste posturi rămase libere vor fi scoase la concurs. Sperăm ca după evaluare să avem directori legitimaţi prin concurs pentru următoarea perioadă de patru ani. Este foarte importantă stabilitatea „, a subliniat inspectorul şcolar general. ISJ Dolj va anunţa în perioada următoare şi centrul de concurs. De asemenea, se aşteaptă metodologia dar şi calendarul detaliat al acestei sesiuni. Candidaţii care vor promova concursul vor prelua mandatele din 18 aprilie, după cum a anunţat ministrul Educaţiei.

Ce funcţii mai sunt libere

În Craiova mai sunt libere 16 funcții de director și director adjunct. În urma concursului nu s-au ocupat funcția de director și una dintre cele două funcții de director adjunct de la Colegiul Național ”Carol I”. De asemenea, au rămas vacante funcțiile de director de la Liceul ”Tudor Arghezi”, de la Școala gimnazială ”Gheorghe Bibescu” și de la Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Grigorie Teologul”.
Au rămas vacante și funcțiile de director de la cinci grădinițe cu program prelungit din oraș, respectiv Grădinița ”Floare Albastră” , Grădinița ”Ion Creangă”, Grădinița ”Petrache Poenaru”, Grădinița „Traian Demetrescu” și Grădinița ”Voiniceii”.


În Craiova, funcții de director adjunct mai sunt vacante la Liceul ”Traian Vuia”, Liceul Tehnologic ”Ștefan Odobleja”, Liceul Tehnologic Special ”Beethoven”, Școala gimnazială ”Elena Farago”, Școala gimnazială ”Anton Pann” și la Școala gimnazială ”Nicolae Bălcescu”.


Cele mai multe funcții vacante au rămas în județ. Astfel, nu s-au ocupat funcțiile de director la unități școlare precum Liceul ”Ștefan Milcu” Calafat, Liceul „Alexandru Macedonski” Melinești, Liceul „Constantin Ianculescu” Cârcea, Şcoala Profesională Valea Stanciului. Au rămas libere şi funcţiile de director de la şcolile gimnaziale de la Botoşeşti- Paia, Calopăr, Cârna, Catane, Cioroiaşi, Ciupercenii Noi, Coţofenii din Dos, Drănic, Gângiova, Izvoare, Leşile, Leu, Lipovu, Măceşu de Jos, Maglavit, Pleşoi, Predeşti, Radovan, Rojişte, Secu, Teslui, Unirea, Urzicuţa, Vela.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS