17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSala de sport de la Şcoala Leu, reparată dar tot închisă

Sala de sport de la Şcoala Leu, reparată dar tot închisă

Şcoala gimnazială „Nica Brabu Locusteanu” din Leu are sala de sport închisă din decembrie 2019, după ce DSP Dolj a sesizat că este un loc care nu mai îndeplineşte condiţiile igienico-sanitare. De curând, sala de sport a fost igienizată şi reparată cu sprijinul părinţilor şi al cadrelor didactice. Nu a fost însă repusă în funcţiune întrucât ar trebui să facă şi vestiare, pentru a primi autorizaţie.

Un control al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj în decembrie 2019 a relevat faptul că sala de sport de la Şcoala gimnazială „Nica Barbu Locusteanu” nu mai îndeplinea condiţiile minine pentru ca elevii să poată să facă orele de educaţie fizică. Şi părinţii au reclamat la vremea respectivă că nu mai sunt condiţii pentru a desfăşura activităţi cu copiii în spaţiul respectiv. A fost astfel retrasă autorizaţia de funcţionare şi închisă, fiind găsite mai multe probleme.

Sala de sport de la Şcoala Leu, Dolj, înainte de a fi reparată


„În raportul de control s-au constatat neconformităţi, respectiv clădire neigienizată, parchet degradat, lipsă sistem de încălzire, grupuri sanitare nefuncţionale. Pentru neconformităţile constatate s-a aplicat sancţiune contravenţională, conf. OG 2/20O1, art. 5, şi s-a emis decizie de suspendare a activităţii, conf. OG 2/2001, art. 5, pct. 3, litera e“, scria DSP Dolj referitor la controlul din 2019. De la o
De atunci sala de sport de la Şcoala Leu a rămas închisă. Pentru renovare reprezentanţii Primăriei Leu au spus că a fost depus un proiect la Compania Naţională de Investiţii.

Sala de sport de la Şcoala Leu înainte de reparaţii

De ce ar mai fi nevoie?

Până când sala de sport a Şcolii gimnaziale „Nica Barbu Locuteanu” va fi renovată în totalitate, au fost făcute reparaţii şi igienizarea, iar o mână de ajutor au dat-o şi părinţii şi profesorii. Poze cu noul aspect al sălii de sport au fost postate pe o reţea de socializare. Acum pereţii sunt albi, tavanele reparate, iar podeaua nu mai este cenuşie, ci viu colorată.


„Am cumpărat materialele din bugetul şcolii, iar lucrările au fost făcute de profesori, de elevi, de părinţi împreună cu câţiva meseriaşi. Cei mai mulţi au făcut voluntariat. Au fost 30 de zile de muncă asiduă. Practic, am înlocuit parchetul rupt, pentru că dacă ar fi fost să îl înlocuim pe tot ar fi costat prea mult. Am vopsit podeaua, am făcut marcajele şi am igienizat pereţii. Au fost făcute reparaţii la tavane, la băi. Sala acum este gata de joc, dar nu o folosim încă pentru că mai este ceva de lucru ca să primim autorizaţia de funcţionare de la DSP Dolj. Mai avem nevoie de o uşă, şi după noile cerinţe, trebuie să facem nişte vestiare, după cum ne-au spus cei de la Direcţia de Sănătate Publică. Sala aceasta de sport este din 1973. Nu a avut vestiare, dar vom face tot posibilul ca să devină funcţională”, a precizat Andrei Onea, profesor de sport la Şcoala Leu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS