22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieSindicatele din educație anunță joi noi proteste

Sindicatele din educație anunță joi noi proteste

Sindicatele din educație au anunțat un nou protest pentru joi, ora 11:30, în fața Guvernului, dar și la sediile principalelor partide din alianța de guvernare – PSD și PNL. Astfel, reprezentanții profesorilor reiterează mesajul din ultimele săptămâni, cerând majorarea salarială promisă de doi ani.

„Reamintim reprezentanților Guvernului României și partidelor politice că personalul didactic trebuia să beneficieze de salariile prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 începând cu luna septembrie 2020.

Majorarea salarială de doar 4% de la data de 1 ianuarie 2022, care înseamnă o creștere a veniturilor cu aproximativ 65 de lei net pentru peronalul didactic de predare, a provocat o stare ne nemulțumire generală în rândul salariaților din învățământ”, se arată în comunicatul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federației Națională Sindicală „Alma Mater“, conform G4Media.ro.

În prezent, cele trei federații sindicale au în desfășurare un referendum privind declanșarea grevei în sistemul educațional.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS