22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateISJ Dolj așteaptă cereri de la profesorii care rămân fără posturi după schimbarea directorilor

ISJ Dolj așteaptă cereri de la profesorii care rămân fără posturi după schimbarea directorilor

Din 17 ianuarie la multe școli din Craiova și județ se vor schimba managerii, funcțiile fiind preluate de cei care au promovat concursul sau au solicitat o numire până după cea doua sesiune a concursului național. Schimbările de manageri vor afecta însă o parte dintre profesorii titulari detașați dar și suplinitori. Inspectorii de la departamentul de resurse umane din cadrul ISJ Dolj fac apel la cadrele didactice care vor fi afectate să depună o cerere la prin care să solicite rezolvarea situației.

Se va întruni comisia paritară

Situațiile în care profesorii titulari sau suplinitori vor fi afectați de schimbarea managerilor se vor soluționa în cadrul comisiei paritare a Inspectoratului Școlar Județean Dolj, care se va întruni în această săptămână. Profesorii care nu au cereri depuse au timp și azi să facă acest lucru.

”În privința numirii directorilor începând cu 17 ianuarie, ca urmare a promovării concursului, este normal că vor exista situații în care cadrele didactice care au fost detașate sau angajate pe perioadă determinată cu calitatea de suplinitor pe posturile respective rămân fără ore la acest moment.

Din acest motiv, pentru că metodologia aprobată prin ordinul 5.991/2020 permite ca în timpul anului școlar, în afara calendarului, comisia județeană să rezolve astfel de situații prin prezentarea lor în cadrul comisiei paritare a Inspectoratului Școlar și în urma hotărârii acesteia prezentarea către minister pentru obținerea avizului.

În acest sens comisia paritară se va întruni în această săptămână pentru a soluționa cazurile punctuale de această natură. Avem deja cereri depuse de către colegii care au sesizat că începând cu 17 ianuarie se va întoarce titularul pe post, dar din punctul nostru de vedere mai există colegi care nu au făcut încă această solicitare și rugămintea noastră este ca în cursul zilei de luni (n.r.- 10 ianuarie 2022) să depună la Inspectoratul Școlar o cerere în acest sens, astfel încât spre sfârșitul săptămânii, când va fi convocată ședința comisiei paritare, să poată fi soluționate toate aceste situații”, a precizat inspectorul școlar, Alexandrina Năstase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS