8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieCîmpeanu: Circa 3.000 de școli și grădinițe au sub 60% rată de vaccinare

Cîmpeanu: Circa 3.000 de școli și grădinițe au sub 60% rată de vaccinare

Potrivit celor mai recente raportări, dintr-un total de circa 17.000 de școli și grădinițe din țară, circa 3000 au o rată de vaccinare a personalului de sub 60%, a declarat luni ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Este vorba de datele raportate vineri și de rezultate parțiale de luni, a precizat acesta.

În județul Ilfov, unde 6 localități au deja rata de infectare de peste 3 la mie, din 271 școli erau 28 care, la ultima raportare, aveau procent de vaccinare de sub 60%, a precizat Cîmpeanu, conform HotNews.

În Bucureşti, 57 de unități de învățământ din totalul de 655 au procent de vaccinare de sub 60%

În cazul muncipiului București, datele publicate vineri, 7 ianuarie, arată că 57 de unități de învățământ din totalul de 655 mai aveau procent de vaccinare de sub 60%.

Amintim că rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori în 21 de orașe și municipii din România, între care Cluj-Napoca, Predeal, Sinaia, Brașov și Oradea, conform datelor transmise luni de către autorități

În localitățile cu rată de infectare peste 3 la mie se aplică regula ratei de vaccinare în rândul angajaților unei școli sau grădinițe: cursurile se fac online dacă aceasta este mai mică de 60%.

Potrivit ordinului comun, se ia în considerare rata de vaccinare raportată vineri, astfel că trecerea în online ar urma să se facă de luni, 17 ianuarie pe baza raportărilor de vineri, 14 ianuarie, adică odată cu începerea semestrului al doilea, în cazul în care nu apar alte modificări între timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS