10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieMinistrul Educației: Lista olimpiadelor va fi actualizată

Ministrul Educației: Lista olimpiadelor va fi actualizată

Listele competițiilor școlare vor fi actualizate cu alte olimpiade și concursuri care nu prevăd etape internaționale, dar au tradiție și participare națională în sistemul de învățământ preuniversitar, precum olimpiadele de Istorie sau de Limba și literatura română, a transmis luni ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, citat de Hotnews.

El a semnat la finalul anului trecut un ordin care permite reluarea organizării olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale şi internaţionale, după doi ani de pauză, însă pe listă nu se regăsesc materii precum Limba Română, Limba Engleză sau Istorie.

În 30 decembrie, ministrul Educației a aprobat lista olimpiadelor și competițiilor internaţionale pe discipline școlare, sportive și proiecte educative desfășurate în România și în străinătate cu participarea elevilor români, lista competițiilor naționale pe discipline școlare și proiecte educative care se organizează și se desfășoară în anul școlar 2021-2022 și lista activităților de pregătire și selecție a loturilor naționale pentru participarea la competițiile internaționale.

Se reiau, astfel, în anul școlar 2021-2022, organizarea și desfășurarea olimpiadelor și concursurilor școlare, după ce acestea au fost suspendate pe durata anilor școlari 2019-2020 și 2020-2021.

Pe listă nu sunt însă incluse olimpiadele la Limba și Literatura Română, Istorie, Limba Engleză, a scris edupedu. În schimb, există olimpiade la Limba Maghiară și Limba Rusă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS