15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandal la Valea Stanciului: Școlile au fost închise și copiii l-au așteptat în frig pe Moș Crăciun

Scandal la Valea Stanciului: Școlile au fost închise și copiii l-au așteptat în frig pe Moș Crăciun

-

Este scandal în comuna doljeană Valea Stanciului. Primarul o acuză pe directoarea școlii că a închis toate corpurile de clădire pe 23 decembrie, dată pentru care edilul a anunțat că Moș Crăciun va aduce cadouri pentru preșcolari și elevi. Aproximativ 600 de copii s-au strâns în curțile unităților școlare și au stat și două ore afară, pe ger năpraznic, să îl aștepte pe Moș Crăciun. Edilul a făcut filmulețe cu copiii în frig și spune că va formula plângere pentru abuz în serviciu împotriva directoarei . Pe de altă parte, directoarea școlii dă vina pe primar și pe modul în care a fost formulată adresa de informare.

Ieri, când termometrele au arătat temperaturi negative, sute de copii de la Valea Stanciului au stat în frig, în fața sau în curtea unităților școlare să îl aștepte pe Moș Crăciun, venit din partea primăriei. Edilul comunei spune că ar fi vrut să le dea cadourile copiilor în clase, dar că a găsit toate clădirile închise, iar copiii au stat în frig două ore. Primarul a făcut filmulețe la fiecare unitate școlară prin care arată copiii înghețați de frig.

Primarul spune că a anunțat în scris școala

”Directoarea școlii a închis toate cele 5 grădinițe și 3 școli, pentru că au hotărât în consiliul școlii să nu mai vină pe 23 decembrie, deși am trimis înainte o adresă scrisă către școală că vom împărți cadouri copiilor chiar pe 23 decembrie. A dat ordin femeilor de serviciu să nu deschidă clădirile și le-a amenințat că le dă afară dacă deschid.

Copiii au venit cu părinții și au stat câteva ore în curtea unităților școlare, fără distanțare. Unii părinți și-au luat copiii și au plecat acasă, că a fost și foarte frig.Nu se face așa ceva în prag de sărbători, mai ales că era vorba să facem o bucurie copiilor. 600 de copii au stat cu părinții lor în frig, deși avem școli și grădinițe renovate și cu centrale termice noi. Le-a fost pusă în pericol sănătatea. În acest caz s-a sesizat și Poliția Segarcea, mai ales după ce a vizionat imaginile cu copiii afară, și intenționez să depun plângere pentru abuz în serviciu al directoarei”, a precizat Ovidiu Gîngioveanu, primarul comunei Valea Stanciului.

Ce spune directoarea școlii despre situație

Directoarea Școlii Profesionale Valea Stanciului, Viorica Stanciu, spune că a înțeles din adresa trimisă de primar că acesta va merge prin sat cu cadouri. Totodată, directoarea a precizat că în vreme de pandemie nici nu ar fi putut găzdui toți copiii și părinții în clase.

”Consiliul de Administrație al școlii a hotărât la propunerea directorului, după ce m-am consultat cu toate cadrele didactice, ca ziua de 23 decembrie să fie petrecută de copii prin activități specifice sărbătorilor de iarnă, desfășurate în familie. Am luat decizia aceasta, conform declarațiilor ministrului Educației pentru ziua de 23 decembrie. Eu nu m-am opus deschiderii școlilor.

Am 20 de ani de când lucrez ca profesor la Valea Stanciului și de fiecare dată m-am implicat cu tot sufletul în tot ceea ce mi s-a ordonat. Dacă mi s-ar fi solicitat de către primar să mă implic pentru a da cadouri de Moș Crăciun copiilor, cu siguranță aș fi făcut acest lucru.

Este adevărat că școala a primit o adresă, că pe 23 decembrie se vor împărți cadouri copiilor, dar acolo scrie că le va împărți pe 23 decembrie, începând cu ora 9.00 din satul Țugurești. Eu am înțeles că primarul va merge prin sate, așa cum mai face, și asta le-am spus copiilor. Și mai este un aspect. Am văzut imaginile și nu cred că aveau loc în școli și grădinițe atâția copii, părinți și rude pe timp de pandemie. Și anul trecut le-am dat cadouri, dar în curte”, a precizat Viorica Stanciu, directorea Școlii Profesionale Valea Stanciului.

Viorica Stanciu este directoare la Valea Stanciului din ianuarie 2021. A fost detașată în continuare pe funcție, pentru că în urma concursului nu s-a ocupat funcția. Între director și primar nu a fost o bună colaborare pe tot parcursul anului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:03:51

(VIDEO) Marcel Ciolacu: Un miliard de lei pentru reabilitarea Autostrăzii A1...

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, la începutul ședinței de Guvern, că...

ȘTIRI GdS