5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-a mărit numărul burselor şcolare la Craiova

S-a mărit numărul burselor şcolare la Craiova

Consiliul Local Craiova a votat, ieri, suplimentarea numărului de burse pentru elevii de la şcolile din oraş. Au fost aprobate încă 362 de burse şcolare. Suplimentarea numărului de burse a fost solicitată de reprezentanţii a opt unităţi şcolare. Cele mai multe burse au fost solicitate de Liceul „Marin Sorescu” din Craiova, respectiv 252 de burse de merit.

n urma suplimentării numărului de burse, în Craiova sunt 13.799 elevi beneficiari. Cei mai mulţi elevi, respectiv 12.006, au bursă de merit, care se acordă pentru media generală 8.50. De altfel, din cele 362 de burse aprobate suplimentar, 339 sunt burse de merit. Liceul de Arte „Marin Sorescu” este unitatea care a avut cele mai multe solicitări, respectiv 252 de burse de merit în plus pentru elevi. Şi Liceul Teoretic „Henri Coandă” a cerut încă 71 de burse merit dar şi două burse sociale, fiind urmat de Liceul de Industrie Alimentară care a solicitat în plus 28 de burse de merit, o bursă de studiu şi o bursă socială şi de Liceul „Traian Vuia care a mai cerut încă 9 burse de merit.

Şcoli care au cerut diminuarea numărului de burse de merit


Au fost însă şi unităţi şcolare care au cerut diminuarea numărului de burse de merit şi creşterea numărului de burse sociale. În această categorie se înscrie Şcoala gimnazială „Nicolae Romanescu” care a solicitat să renunţe la 11 burse de merit şi la 4 burse de studiu, dar adăugarea a 14 burse sociale.
Şcoala gimnazială „Ion Creangă” şi Şcoala gimnazială „Gheorghe „Ţiţeica” au cerut în plus doar burse sociale, respectiv cu 2 şi 3 burse.
Bursa de merit este în cuantum de 110 lei, iar bursele sociale şi de studiu sunt de câte 100 de lei. În Craiova, sunt 400 de elevi care beneficiază de bursă de studiu şi 1.393 de elevi care au bursă socială. Acestea sunt bursele pe semestrul I al anului şcolar 2021-2022.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS