24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInspectoratul Şcolar Dolj a numit directori pe cele 58 de funcţii vacante

Inspectoratul Şcolar Dolj a numit directori pe cele 58 de funcţii vacante

Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj s-a întrunit, ieri după-amiaza, pentru a face numirile de directori pe cele 58 de funcţii rămase libere, în urma concursului. Dintre acestea, 16 funcţii de director şi director adjunct sunt la şcoli şi grădiniţe din Craiova. Numirile nu înseamnă neapărat schimbări, a precizat inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

Conform calendarului concursului naţional pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct, pe 20 decembrie au fost emise decizii de eliberare din funcţii pentru toţi managerii. Deciziile intră în vigoare din 17 ianuarie 2022. Ieri au fost numiri pentru funcţiile care au rămas libere după concurs. Inspectorul şcolar general, Daniel Ion, a precizat că numirile nu înseamnă schimbări în toate cazurile.

Ce principii au fost folosite

La unele şcoli se va merge şi pe continuitate, indiferent de rezultatul de la concurs, argumentul fiind de a nu bulversa anul şcolar cu schimbările de la catedre, întrucât detaşările ar fi doar pentru câteva luni.

„În Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj decide cu privire la numirile în funcţiile de director, director adjunct prin detaşare în interesul învăţământului în cele 58 de unităţi şcolare unde au rămas libere posturile în urma concursului. Din cele 257 de funcţii, 199 au fost ocupate prin concurs. Numirile vor fi valabile până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar în curs. Concursul va debuta, cel mai probabil, în ianuarie.

Principiile pe care se fac aceste numiri sunt legate de participarea la concurs dar şi de continuitate pe post pentru a nu bulversa anul şcolar cu foarte multe încadrări noi la catedră. Sunt şcoli la care vor fi schimbări, dar şi şcoli la care vor fi menţinuţi în funcţii. De exemplu, La Lipovu se schimbă managerul, la Botoşeşti -Paia rămâne pentru că nu se duce nimeni până acolo, chiar dacă avem postul vacant. O altă schimbare este la director adjunct la Liceul Tehnologic „Ştefan Odobleja” . Va fi ocupat de o persoană care a fost la concurs şi a promovat ambele probe dar nu a ocupat o funcţie pentru că s-a clasat pe locul al doilea”, a declarat inspectorul şcolar general, Daniel Ion.
Directorii numiţi ieri îşi vor prelua mandatele din 17 ianuarie, odată cu începerea celui de al doilea semestru al acestui an şcolar.

Şcoli la care directorii în funcţii au fost schimbaţi la începutul săptămânii

Consiliul de Administraţie al ISJ Dolj a făcut numiri pentru directori cu detaşare la o parte dintre unităţile şcolare şi la începutul acestei săptămâni, deciziile fiind valabile până pe 17 ianuarie. Astfel de decizii s-au luat pentru funcţiile de director de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul” Craiova, de la Şcoala gimnazială Filiaşi, de la Şcoala gimnazială „Gheorghe Brăescu” Calafat şi de la Liceul Tehnologic „Ştefan Milcu” Calafat. De asemenea, a fost schimbat şi directorul adjunct de la Şcoala Profesională „Constantin Argetoianu” din Argetoaia. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au precizat că detaşările pentru perioada decembrie-ianuarie au fost date profesorilor care au deţinut aceste funcţii anterior şi care au şi promovat concursul pentru a continua şi în următorii patru ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS