14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Dolj au rămas vacante 58 de funcții de director și director adjunct

În Dolj au rămas vacante 58 de funcții de director și director adjunct

În urma concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în unitățile școlare din județul Dolj, din cele 257 de funcții au rămas vacante 58. Înainte de începerea interviurilor erau 8 funcții pentru care nu a fost formulată nici o opțiune, iar în urma evaluărilor alte 50 de funcții au rămas libere. Pentru aceste funcții se va organiza o nouă sesiune de concurs anul viitor.

Inspectoratul Școlar Județean Dolj a publicat rezultatele finale ale concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct. Cei mai mulți dintre directorii admiși pe funcțiile publice sunt prezentați în continuare tot sub formă de coduri, dacă au avut această opțiune. Cea mai mare medie pentru funcția de director a fost 9.70. Un astfel de rezultat a fost obținut de Dumitru Iftimov pentru funcția de diector de la Colegiul Economic” Gheorghe Chițu” și de Dorina Popi, care a optat pentru funcția de director de la Liceul ”Voltaire” din Craiova, pe care o ocupă și în prezent. O medie foarte mare, respectiv 9.60, a fost înregistrată și pentru funcția de director adjunct de la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto.

Și la două dintre colegiile centenare au fost ocupate funcțiile de conducere cu medii mari. La Colegiul Național ”Elena Cuza” directorul actual, Liviu Cotfasă, a promovat concursul cu 9.50, iar la Colegiul Național ”Frații Buzești” directorul în funcție, Ileana Didu, a promovat concursul cu media 9,10. Și pentru funcțiile de director de la grădinițele din Craiova au fost înregistrate note mari. De exemplu, la Grădinița ”Phoenix” candidatul la funcția de director a obținut 9.40, iar la Grădinița ”Piticot” managerul în funcție, Florentina Niculeanu, a promovat concursul cu 9.30.

În mediul rural, cea mai mare medie la directori a fost obținută de candidatul promovat la Școala Dobrești.

Funcțiile care au rămas libere

În paralel cu aceste date, a fost făcută publică și lista cu funcțiile libere. Și nu sunt puține. Sunt 39 de funcții de director libere și alte 19 funcții vacante de director adjunct. În Craiova mai sunt libere 16 funcții de director și director adjunct. În urma concursului nu s-au ocupat funcția de director și una dintre cele două funcții de director adjunct de la Colegiul Național ”Carol I”. De asemenea, au rămas vacante funcțiile de director de la Liceul ”Tudor Arghezi”, de la Școala gimnazială ”Gheorghe Bibescu” și de la Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Grigorie Teologul”.

Au rămas vacante și funcțiile de director de la cinci grădinițe cu program prelungit din oraș, respectiv Grădinița ”Floare Albastră” , Grădinița ”Ion Creangă”, Grădinița ”Petrache Poenaru”, Grădinița ”Traian Demetrescu” și Grădinița ”Voiniceii”.

În Craiova, funcții de director adjunct mai sunt vacante la Liceul ”Traian Vuia”, Liceul Tehnologic ”Ștefan Odobleja”, Liceul Tehnologic Special ”Beethoven”, Școala gimnazială ”Elena Farago”, Școala gimnazială ”Anton Pann” și la Școala gimnazială ”Nicolae Bălcescu”.

Cele mai multe funcții vacante au rămas în județ. Astfel, nu s-au ocupat funcțiile de director la unități școlare precum Liceul ”Ștefan Milcu” Calafat, Liceul Tehnologic”Alexandru Macedonski” Melinești, Școala gimnazială ”Nica Barbu Locusteanu” Leu, Școala gimnazială ”Constantin Gheorghiță” Podari și exemplele pot continua.

Pentru toate funcțiile vacante, Inspectoratul Școlar Județean Dolj va face numiri cu detașare în interesul învățământului până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar în curs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS