24.3 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCurcubeul de la bazinul de înot al Colegiului "Carol I"

Curcubeul de la bazinul de înot al Colegiului „Carol I”

A început vopsirea peretului exterior al bazinului de înot de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova. Zidul este vopsit în roz, roşu, galben, verde, portocaliu, albastru. Managerul colegiului spune că de această vopsire se ocupă Primăria Craiova. Totodată, managerul a precizat că şi pentru deschiderea bazinului se lucrează la documentaţie şi se speră ca aceasta să fie în martie 2022.

Bazinul de înot de la Colegiul Naţional „Carol I” a beneficiat de lucrări de investiţii şi modernizare. A fost inaugurat în ianuarie 2020, dar închis la scurt timp. Zilele trecute a început însă vopsirea unui perete stradal al clădirii în foarte multe culori, respectiv roz, roşu, galben, verde, albastru.
„Peretele respectiv este vopsit de Primăria Craiova pentru a astupa nişte mesaje scrise cu graffiti”, a explicat prof. Dănuţ Mic, directorul Colegiului Naţional „Carol I” din Craiova.


În privinţa deschiderii activităţii bazinului, directorul Dănuţ Mic spune că reprezentanţii părinţilor au început demersurile pentru înfiinţarea unei asociaţii. „La nivelul şcolii am avut o asociaţie, înfiinţată în urmă cu 20 de ani la notar pentru care aveam un certificat obţinut de la Ministerul Educaţiei şi Sportului, dar nu putea fi actualizată pentru că nu aveam toate actele necesare. Din octombrie 2021, a fost demarat procesul de înfiinţare a unei noi asociaţii. În prezent, din cauza pandemiei nu este permisă activitatea bazinului de înot şi folosim această perioadă pentru a intra în legalitate. Din datele pe care le avem prin februarie vom avea toate actele puse la punct”, a mai spus Dănuţ Mic, directorul Colegiului Naţional „Carol I” din Craiova.

Cum va funcţiona?

Managerul Colegiului Naţional „Carol I” din Craiova a mai precizat că asociaţia pe care o înfiinţează părinţii va face inclusiv angajările şi va trebui să acopere şi toate cheltuielile cu funcţionarea bazinului de înot.


„Acest bazin este în administrarea Colegiului Naţional „Carol I” din Craiova, dar şcoala nu poate desfăşura activităţi comerciale. Şi, atunci, este nevoie de această asociaţie. Avem şi o hotărâre de consiliu local care ne ajută în privinţa desfăşurării activităţilor economice prin aceste asociaţii. Practic, este ca o filială a unei firme care nu vinde direct, ci are puncte de lucru. Asociaţia va fi condusă de un reprezentant al Consiliului de Administraţie şi un cadru didactic care are ca specialitate înot şi de un reprezentant al părinţilor. Cei trei vor desemna managerul şi el va face angajările. Avem nevoie de profesori de înot, de personal de curăţenie, de medic. Este vorba de o schemă de 16 angajaţi, care să permită funcţionarea bazinzului timp 12 ore pe zi, inclusiv sâmbăta şi duminica. Cheltuielile cu bazinul ar trebui să se acopere din vânzarea de bilete şi abonamente.

Tot asociaţia este cea care va da gratuitate elevilor colegiului. Această asociaţie se va subordona însă Consiliului de Administraţie al şcolii. Apreciem că prin martie ar putea să se deschidă bazinul, dar depindem şi de ceea ce se va întâmpla în această pandemie. „, a subliniat directorul Colegiului Naţional „Carol I” din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS