15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCandidații admiși să fie directori își aleg azi funcțiile

Candidații admiși să fie directori își aleg azi funcțiile


În această săptămână, ISJ Dolj va valida rezultatele concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din școli și grădinițe. Astăzi, candidații care au fost declarați promovați trebuie să opteze, în scris, la ce unitate vor să fie manageri în următorii patru ani.

De asemenea, și în cazul candidaților cu punctaje egale admiși pe aceeași funcție se vor aplica criteriile de departajare. Validarea rezultatelor se va face, vineri, 17 decembrie.

În Dolj au fost scose la concurs 257 de funcții de director și director adjunct și doar 232 de candidați care au reușit să treacă de proba scrisă și să ajungă la interviu. Majoritatea a depus opțiuni pentru mai multe funcții, astfel că s-a ajuns la un număr record de interviuri și la situații în care unii candidați au fost admiși pe mai multe funcții. Astfel, candidații promovați trebuie să opteze azi pentru funcția pe care vor să primească decizie de la ISJ Dolj. Opțiunile se fac în intervalul orar 9.00-16.00 și se pot depune în două moduri.

”În format letric, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Dolj, strada Ion Maiorescu, nr. 6, Craiova, judetul Dolj sau în format electronic pe adresa de e-mail [email protected] unde se atașează documentul semnat și scanat”, scrie în a anunțul ISJ Dolj. Opțiunile se vor face pe baza unei cereri tipizate.

Primele date ale concursului

Din primele date ale concursului din Dolj, au fost publicate 191 de funcții de director și 66 de funcții de director adjunct, și după afișarea rezultatelor inițiale apăreau admiși 220 de candidaţi la funcţia de director şi 87 la funcţia de director adjunct.

„Au fost 689 de interviuri programte din care s-au desfăşurat un număr de 396. Am avut un procent de prezenţă de 57,47%. O parte dintre colegii noştri, care şi-au exprimat mai multe opţiuni, nu s-au prezentat la toate interviurile la care au fost programaţi.

Un procent de promovabilitate, per general, ar fi 77,53%. Pe funcţii de director promovabilitatea este de 76,12%, respectiv 81,31% pentru director adjunct. Am avut 18 candidaţi care s-au retras, 7 la director, 11 la director adjunct. Am avut candidaţi care nu s-au prezentat la 182 de interviuri pentru director şi 93 pentru funcţia de director adjunct. Am avut 69 de candidaţi respinişi la funcţia de director şi 20 de candidaţi la funcţia de director adjunct. Sunt însă 220 de candidaţi declaraţi admişi la funcţia de director şi 87 la funcţia de director adjunct. Rezultatele finale vor fi validate, pe 17 decembrie, într-o şedinţă a Consiliului de Administraţie al ISJ Dolj”, a precizat inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

Conform metodologiei de concurs, pentru a fi declarat ”admis” un candidat trebuia să obțină minimum 7, atât la scris, cât și la interviu.

Rezultatele la contestații au adus și surprize

După derularea interviurilor, în Dolj au fost înregistrate 98 de contestații. În unele cazuri, candidații au primit note mai mari. Au fost și surprize. La Școala gimnazială ”Lascăr Catargiu” din Craiova, ierarhia inițială a fost schimbată. Un candidat a obținut 2,4 puncte în plus după contestație și a reușit astfel să aibă cel mai mare punctaj și posibilitatea de a prelua funcția de director, depășind cu 0,10 sutimi candidatul admis inițial. Profesorii de la școala respectivă reclamă situația și au anunțat proteste.Potrivit cadrelor didactice, la Școala ”Lascăr Catargiu” din Craiova azi va fi grevă japoneză. Profesorii speră ca dascălul declarat admis în urma contestației să renunțe la funcție.

Candidații cu punctaj egal ar putea fi departajați prin vot secret

În Dolj sunt și candidați care au același punctaj și au optat pentru aceeași funcție la concursul pentru funcția de director. Au fost identificate două situații de acest fel. În astfel de cazuri, conform metodologiei de concurs, sunt trei criterii de departajare care se aplică: punctajul de la proba de interviu, școala în care este titular și gradul didactic. Dacă se menține egalitatea, atunci Consiliul Profesoral se întrunește în perioada 14-16 decembrie și alege între cei doi candidați, prin vot secret.



ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS