-1.4 C
Craiova
vineri, 21 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăEducatieAcces gratuit la toate bibliotecile universitare din țară pentru toţi studenţii

Acces gratuit la toate bibliotecile universitare din țară pentru toţi studenţii

Studenții vor avea acces gratuit la toate bibliotecile universitare din țară. Inițiativa legislativă aparține mai multor parlamentari USR.

Studenţii din învăţământul superior de stat vor avea acces gratuit la toate bibliotecile universitare şi bibliotecile central universitare, a decis, luni, plenul Senatului, în calitate de cameră decizională, prin modificarea art. 202 din Legea educaţiei naţionale 1/2011.

Propunerea legislativă include accesul studenţilor la bibliotecile universitare „în categoria serviciilor complementare gratuite din învăţământul superior de stat.

„Avem patru mari universităţi care nu mai au nicio bibliotecă proprie“

„Avem patru mari universităţi – Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi – care nu mai au nicio bibliotecă proprie, fiind utilizată biblioteca central-universitară. Consiliile de Administraţie ale bibliotecilor central – universitare din ţară stabilesc o taxă pentru eliberarea permisului de acces la bibliotecile pentru studenţi.

Această iniţiativă legislativă vine să corecteze anomalia pe care v-am descris-o şi să asigure ca orice student va avea acces egal şi gratuit atât la bibliotecile universitare, cât şi la cele central-universitare”, a afirmat, în plenul Senatului, senatorul Irinei Darău.

În prezent, studenţii înmatriculaţi la universităţile care deţin o bibliotecă proprie beneficiază de gratuitate la accesul în aceste biblioteci şi utilizarea serviciilor aferente. În schimb, studenţii înmatriculaţi la universităţile care nu deţin o bibliotecă proprie sau echivalentă sunt nevoiţi să plătească serviciile bibliotecilor central-universitare contra taxă, se arată într-un comunicat al USR, transmis, luni, Agerpres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Băiat de 11 ani, rănit într-un accident rutier la...

Un băiat în vârstă de 11ani a fost rănit...

ȘTIRI GdS