5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria Orodel cumpără tablete pentru elevi: "Avem copii care nu au astfel de dispozitive"

Primăria Orodel cumpără tablete pentru elevi: „Avem copii care nu au astfel de dispozitive”

Primăria Orodel cumpără tablete pentru toţi elevii la mai bine de un an şi jumătate de la declanşarea pandemiei de coronavirus. Primarul comunei spune că achiziţia se face printr-un proiect european pe care l-a accesat pentru că mai sunt copii care nu au un astfel de dispozitiv şi nu pot participa la şcoala online, atunci când este nevoie.

Licitaţia deschisă de Primăria Orodel are ca obiectiv achiziţionarea a 168 de tablete pentru uz şcolar cu conexiune la internet pe o perioadă de 24 de luni de la data încheierii contractului. Suma alocată este de 241.493,36 lei cu TVA, ceea ce înseamnă puţin peste 48.000 de euro. Primarul comunei Orodel, Jane Vîlcomeanu, spune că o astfel de achiziţie era necesară pentru că au mai fost copii care nu au avut un astfel de dispozitiv pentru a participa la lecţiile online.

„Acum suntem în procedura de licitaţie. Vom da tablete gratuit pentru toţi elevii cu tot cu abonament la internet. Pentru şcoala online, elevii au folosit tabletele lor sau au primit de la Inspectoratul Şcolar. Au mai fost însă cazuri de copii care nu au avut astfel de dispozitive sau nu au avut internet ca să participe la lecţiile online. Acum toţii elevii participă fizic la şcoală şi situaţia este un pic mai relaxată. Noi vom deschide oferte pe 8 decembrie. Din datele pe care le am, până în acest moment sunt două firme înscrise la licitaţie”, a precizat primarul comunei Orodel.

Edilul şi-ar dori mai mulţi profesori titulari în şcoală

Primarul comunei Orodel spune că şcoala nu are nevoie doar de tablete pentru a le asigura educaţie de calitate, ci şi de profesori titulari.

„Şi cu tablete şi fără şi cu prezenţă fizică câteodată mi se pare că şcoala merge la fel de rău la unele materii. Nu prea se face şcoală câteodată pentru că nu sunt profesori titulari la toate materiile. La disciplinele de bază cum ar fi româna sau matematica, mai avem profesori titulari. Pot spune că am avut rezultate satisfăcătoare. Dar la alte materii, cum ar fi geografia sau dacă ne uităm şi la învăţători sau educatori ne confruntăm cu situaţii dificile. Tinerii vin şi se titularizează şi apoi iau posturi în şedinţă publică în oraş sau cât mai aproape de domiciliul lor şi pe posturile de aici vin suplinitori care nici ei nu stau prea mult că nu le convine”, a spus primarul Jane Vîlcomeanu din Orodel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS