21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Dolj rămân închise şapte grădiniţe şi două şcoli

În Dolj rămân închise şapte grădiniţe şi două şcoli

Desfășurarea școlii cu prezența fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor, în localitățile unde incidența este mai mică de 3/1.000, indiferent de rata de vaccinare a personalului, a fost aprobată oficial prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Cu toate acestea în Dolj mai sunt şcoli şi grădiniţe care vor rămâne închise întrucât mai sunt localităţi în care rata de infectare este peste 3 la mie , iar procentul profesorilor vaccinaţi este sub 60%. Este vorba de şapte grădiniţe şi 2 şcoli din mediul rural. Pe această listă se află Grădiniţa cu program normal Hunia, Grădiniţa cu program normal Nr 1 Maglavit, Şcoala primară Bistreţu Nou, Şcoala gimnazială „Nicolae Popescu” Întorsura, Grădiniţa cu program normal Botoşeşti -Paia, Grădiniţa cu program normal Bădoşi, Grădiniţa cu program normal Bratovoieşti, Grădiniţa cu program normal Giorocu Mare.

 La două grădiniţe dintre cele care au rămas închise rata de vaccinare este zero. Este vorba de Grădiniţa cu program normal Hunia şi Grădiniţa cu program normal Bistreţu Nou. Copiii care nu merg la cursuri fizic desfăşoară activităţi online cu cadrele didactice. În Dolj sunt 391 de elevi şi preşcolari care vor învăţa online pentru că personalul angajat nu este vaccinat. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS