16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConcursul pentru titularizare va fi pe 13 iulie

Concursul pentru titularizare va fi pe 13 iulie

Calendarul etapelor de mobilitate, printre care și cel pentru titularizare în vara anului 2022, a fost publicat în Monitorul Oficial. Mişcarea de personal va începe în luna ianuarie şi se va termina pe 2 septembrie. Proba scrisă din cadrul concursului de titularizare va fi mai devreme decât anul trecut cu o săptămână.

Conform calendarului, pe 6 mai se va publica lista cu posturile vacante şi rezervate care vor fi scoase la concurs, după etapa anterioară. Înscrierea candidaţilor pe posturile care se vor scoate la concurs se va face în perioada 9-17 mai.
Pe durata stării de alertă, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, până la eliminarea restricțiilor privind adunările publice de către autorităţile de resort, candidaţii nu mai validează fişele de înscriere şi optează, în scris, pentru judeţul/municipiul Bucureşti în care se prezintă la repartizare.


La acest concurs se pot înscrie şi cadrele didactice a căror reducere de activitate a apărut în perioada martie-mai 2022. În plus, pe durata stării de alertă nu se vor cere acorduri de la şcoli pentru transfer şi pentru soluţionarea restrângerilor de activitate. Pentru cadrele didactice care nu sunt titulare sau care nu vor avea postul asigurat şi în anul şcolar următor, proba scrisă va avea loc pe 13 iulie, iar primele rezultate se vor afişa pe 19 iulie.
Prima şedinţă publică pe 29 iulie. Cadrele didactice care au contracte pe durata viabilităţii postului şi care participă la concurs pot solicita pe 1 august să fie distribuite pe durată nedeterminată.


Pe durata stării de alertă, până la eliminarea restricțiilor privind adunările publice de către autorităţile de resort, concursul privind angajarea prin plata cu ora a personalului didactic asociat și a personalului didactic pensionat constă doar în prezentarea unui curriculum vitae, care să conțină elemente relevante cu privire la activitatea profesională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS