10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatiePeste 1300 de absolvenți de medicină din Craiova, înscriși la rezidențiat

Peste 1300 de absolvenți de medicină din Craiova, înscriși la rezidențiat

Puțin peste o săptămână ne mai desparte de concursul național de Rezidențiat din 2021. Pe 21 noiembrie, absolvenții facultăților de Medicină generală, Medicină dentară și de Farmacie din România susțin cel mai important test din cariera lor – intrarea în rezidențiat.

În total, peste 12.000 de persoane s-au înscris la concurs, absolvenți mai noi sau mai vechi ai celor trei domenii medicale. Îi așteaptă un examen serios: 200 de grile, 4 ore pentru rezolvarea acestora, și presiunea atingerii unui prag de minim 60% din punctajul maxim realizat la nivel național, în vederea promovării.

Deși concurența mare este o constantă a ultimilor ani, parcă niciodată nu a fost mai ascuțită ca acum. Pentru Medicina Generală, 1,56 candidați se luptă pentru fiecare loc disponibil. Lucrurile nu stau mai bine nici la Medicina Dentară – 2,24 pe loc. Situați cea mai delicată e întâlnită la Farmacie, unde 3,8 absolvenți candidează pentru fiecare loc scos la concurs. Viitorii rezidenți pe Medicină Generală au la dispoziție și 221 de posturi în unitățile spitalicești din sectorul public.

1322 de absolvenți craioveni s-au înscris la examenul de anul acesta. Concurența este mare, iar cei 520 de absolvenți de Medicină generală, 232 absolvenți de Medicină dentară, respectiv 570 absolvenți de Farmacie din Craiova așteaptă examenul final cu sufletul la gură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS