14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieVacanță de iarnă mai scurtă cu o săptămână pentru elevii de gimnaziu și de liceu

Vacanță de iarnă mai scurtă cu o săptămână pentru elevii de gimnaziu și de liceu

Vacanța de iarnă va fi mai scurtă cu o săptămână pentru elevii de gimnaziu și de liceu, care vor reveni la ore în 3 ianuarie 2022. Elevii din clasele primare se vor întoarce din vacanță în 10 ianuarie 2022, a anunțat, vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a spus că a primit cereri să se păstreze datele pentru evaluarea națională și bacalaureat, dar și numărul de săptămâni de curs pentru toți elevii, conform Digi24.

„Acest lucru se poate face prin compensarea celor două săptămâni de vacanță cu o săptămână de vacanță pentru gimnaziu și liceu în perioada 3-10 ianuarie și cu o singură săptămână pentru cei din primar care vor veni la școală tot de pe 10 ianuarie.

Se va relua activitatea în semestrul doi și va continua până în 27 mai pentru clasa a XII-a, a XIII-a și 3 iunie pentru clasa a VIII-a, 10 iunie pentru toți ceilalți elevi.

„Compensarea se face printr-o săptămână de vacanță în 3-10 ianuarie pentru elevii din gimnaziu și liceu“

Compensarea se face printr-o săptămână de vacanță în 3-10 ianuarie pentru elevii din gimnaziu și liceu, pentru a doua săptămână renunțându-se la săptămâna Școala Altfel, iar pentru elevii din învățământul primar se va renunța doar la Școala Altfel.

Astfel, elevii vor intra în vacanță pe 23 decembrie și vor reveni la școală în 3 ianuarie – cei de gimnaziu și liceu, și în 10 ianuarie – clasele 0-4″, a explicat Sorin Cîmpeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS