12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞcolile din Dolj cu cea mai mare concurenţă pentru funcţiile de director

Şcolile din Dolj cu cea mai mare concurenţă pentru funcţiile de director

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a publicat lista opţiunilor cadrelor didactice pentru concursul de ocupare a funcţiilor de director şi director adjunct. Din datele oficiale reiese că cea mai mare concurenţă se înregistrează la şcolile gimnaziale şi la grădiniţele din Craiova.

Doljul a scos la concurs 191 de funcţii de director şi 66 de funcţii de director adjunct la colegii, şcoli şi grădiniţe. Profesorii care au promovat proba scrisă cu minimum nota 7 au avut posibilitatea să aleagă unităţile la care ar vrea să fie manageri în următorii patru ani şi pentru care trebuie să demonstreze că au competenţele necesare la proba interviu.


În Craiova cea mai mare concurenţă este la Şcoala gimnazială „Gheorghe Ţiţeica”. Sunt 14 candidaţi pentru fotoliul de director şi 11 candidaţi pentru director adjunct. Concurenţă mare este şi pentru scaunul de director de la Grădiniţa cu program prelungit „Voiniceii” din Craiova. S-au înscris nu mai puţin de 13 candidaţi. Pe locul al treilea după numărul concurenţilor se situează Şcoala gimnazială „Sfântul Dumitru” din Craiova, fiind 11 înscrişi pentru scaunul director şi 8 înscrişi la director adjunct. Situaţie asemănătoare este şi la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din Craiova. Sunt 11 candidaţi pentru funcţia de director şi 9 candidaţi care au optat pentru director adjunct. Şi exemplele pot continua.


La Grădiniţa cu program prelungit „Floare Albastră” sunt 10 concurenţi pentru scaunul de director, iar la Grădiniţa cu program prelungit „Dumbrava Minunată” sunt 9 concurenţi pentru funcţia de director.

Ce concurenţă este la colegii

Concurenţă ceva mai mică este la colegiile din Craiova. La Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” sunt patru candidaţi înscrişi pentru funcţia de director şi 6 candidaţi pentru cele două funcţii de director adjunct. La Colegiul Naţional „Carol I” sunt şapte candidaţi pentru director, iar pentru cele două fotolii de director adjunct sunt 8 candidaţi. Urmează Colegiul Economic „Gheorghe Chiţu” cu 6 candidaţi pentru director şi 5 candidaţi pentru director adjunct.

Apoi, la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” sunt patru candidaţi pentru fotoliul de director şi tot patru candidaţi sunt şi pentru director adjunct, iar la Colegiul Naţional „Ştefan Velovan” sunt patru candidaţi la funcţia de director şi cinci candidaţi pentru funcţia de director adjunct. Fără prea emoţii pare să fie concursul pentru funcţia de director de la Colegiul Naţional „Elena Cuza”. Este un singur candidat înscris. În schimb, concurenţă este pentru funcţiile de director adjunct de la acest colegiu fiind 11 candidaţi înscrişi.
Revenind la situaţiile în care există funcţia şi candidatul, exemplele pot continua cu Şcoala gimnazială „Mircea Eliade” dar şi cu Liceul Tehnologic „Constantin D. Neniţescu” pentru fotoliile de director.

Şcoli cu mulţi candidaţi în judeţ


Şi în judeţ este concurenţă. De exemplu, la Şcoala gimnazială Leşile sunt şapte concurenţi pentru scaunul de director. La fel este şi la Şcoala gimnazială Segarcea dar şi la Şcoala gimnazială Siliştea Crucii. În schimb, la Şcoala gimnazială Podari sunt patru candidaţi care ar vrea să preia conducerea. La Şcoala gimnazială Filiaşi, cu toate că au fost schimbaţi mai mulţi directori în decurs de doar câteva săptămâni, pentru funcţia de director sunt doar doi candidaţi. Şi la Liceul „Dimitrie Filişanu” este un singur candidat pentru director, iar director adjunct sunt trei candidaţi.


După proba de interviu, candidaţii care au mai multe opţiuni şi au promovat pe mai multe funcţii vor trebui să aleagă unde vor să fie directori în următorii patru ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS