28.1 C
Craiova
vineri, 31 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateISJ Dolj a făcut publică lista cu rata de vaccinare din şcoli şi grădiniţe

ISJ Dolj a făcut publică lista cu rata de vaccinare din şcoli şi grădiniţe

Inspectoratul Şcoplar Judeţean Dolj a întocmit şi a publicat lista cu rata de vaccinare din fiecare unitate de învăţământ din Craiova şi judeţ.

Din situaţia centralizată reiese că sunt câteva instituţii unde rata de vaccinare este de 100%. Acestea sunt: Casa Corpului Didactic Dolj, Grădiniţa „Tedy Bear” Craiova, Grădiniţa cu program normal „Axia” Craiova, Grădiniţa cu program normal „Madona Dudu Montessori”, Şcoala gimnazială Tălpaş, Şcoala gimnazială Teasc.
La colegiile din centrul Craiovei rata de vaccinare este sub 80%. Astfel, la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” este 71%, la Colegiul Naţional „Carol I” rata este 78.20%, iar la Colegiul Naţional „Elena Cuza” rata de vaccinare este 78.81%.

Şcoli şi grădiniţe cu cea mai mică rată de vaccinare

Cea mai mică rată de vaccinare, sub 60% este la: Şcoala gimnazială Unirea (39,39%), Şcoala gimnazială Secu (52.00%), Şcoala gimnazială Scaeşti (40.90%), Şcoala gimnazială Ethos (33.00%), Şcoala gimnazială Nr 1 Băileşti (50.00%), Şcoala gimnazială Leşile (59%), Şcoala gimnazială Greceşti (52.00%), Şcoala gimnazială Ghidici (51.72%), Şcoala gimnazială Galiciuica (50.00%).

Potrivit ultimelor precizări ale ministrului Educaţiei unităţile şcolare care au o rată de vaccinare sub 60% nu vor începe cursurile cu prezenţă fizică. Tot conform precizărilor ministrului Educaţiei, şcolile şi grădiniţele vor putea cere să facă activităţi doar online cu acordul Inspectoratului Şcolar, indiferent de rata de vaccinare.

Nu au fost luate decizii la nivelul şcolilor şi grădiniţelor cum vor funcţiona de luni.

Reprezentanţii ISJ Dolj spun că aşteaptă să se publice ordinul de ministru în Monitorul Oficial pentru a se putea lua decizii în privinţa modului în care se vor desfăşura activităţile cu elevii şi preşcolarii la nivelul fiecărei unităţi şcolare.


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS