10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎn Dolj, sute de elevi au fost repinşi de la bursa "Bani de liceu"

În Dolj, sute de elevi au fost repinşi de la bursa „Bani de liceu”

Ministerul Educaţiei a publicat lista cu elevii vor beneficia de programul social „Bani de liceu”. La nivel naţional sunt cu 6.000 de elevi mai puţini decât anul trecut. În Dolj, 331 de elevi nu se regăsesc pe lista beneficiarilor. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj doar trei elevi au contestat rezultatele iniţiale din care doi au reuşit să obţină bursa.

În Dolj, 1.036 de elevi vor beneficia de bursa „Bani de liceu”în anul școlar 2021 – 2022. Iniţial pentru această bursă şi-au depuse dosarele 1.367 de copii, dar 331 au fost repinşi. Nu au fost prea multe contestaţii după publicarea listei iniţiale.

„Au fost trei contestații. Două au fost admise. O contestație a fost respinsă deoarece, din documentele aflate la dosar, nu a putut fi stabilit venitul brut per membru de familie, pe lunile iunie-iulie-august 2021. Astfel, nu s-a putut verifica îindeplinirea art. 2 al. 1 al HG 1488/2004”, a precizat inspectorul şcolar Nicoleta Liţoiu, purtător de cuvânt în cadrul ISJ Dolj.

Ce condiţii au fost puse pentru a alege beneficiarii


Conform Hotărârii de Guvern 712/2018, beneficiarii eligibili ai programului „Bani de liceu” sunt elevii aflați în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, este de maximum 500 de lei. Sunt elegibili, de asemenea, elevii care beneficiază de o măsură de protecție ori aflați sub tutelă sau curatelă, în cazul respectării condiției de venit. La nivel naţional sunt peste 22 de mii de liceeni vor beneficia de bursa „Bani de liceu” potrivit datelor publicate de Ministerul Educației. Fiecare elev beneficiar va primi 250 lei/lună pe întreaga durată a cursurilor, inclusiv pe durata pregătirii și susținerii examenului de bacalaureat sau de diplomă și pe perioada practicii în producție.


Judeţul Dolj ocupă locul V la nivel naţional după numărul de beneficiari, pe primele patru locuri fiind Suceava, Iași, Vaslui, Botoșani, Dolj și Vrancea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS