12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecord de elevi care învață online, în Dolj: 679 de clase

Record de elevi care învață online, în Dolj: 679 de clase

Județul Dolj a ajuns în această săptămână la 679 de clase de preșcolari, elevi și școlari care învață online. Școlile și grădinițele au suspendat cursurile fie din lipsa infrastructurii și a personalului, fie din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu virusul SARS- COV 2 în rândul copiilor.

Chiar dacă unitățile școlare vor intra în vacanță de săptămțna viitoare, în Dolj au fost și, ieri, școli și grădinițe care au făcut solicitare pentru a trece activitățile didactice online. Una dintre școlile aflate în apropierea Craiovei a cerut chiar prelungirea activității online pentru încă două săptămâni.

”Au făcut solicitări și au primit aprobare în cadrul Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Dolj pentru a-și desfășura activitățile didactice online încă trei unități de învățământ. Este vorba de Colegiul Universitar ”Spiru Haret”. De asemenea, Școala gimnazială Malu Mare care avea două unități online a cerut acum să își desfășoare activitatea online și grădinița și a solicitat și a primit aprobare chiar pentru a prelungi activitatea online pentru încă două săptămâni și pentru celelalte două clădiri. De asemenea, Școala Bratovoiești a făcut solicitare să treacă online Grădinița Prunet, o unitate cu 17 copii care învățau în regim simultan. S-a luat această decizie pentru Grădinița Prunet din cauza faptului că educatoarea a fost confirmată cu COVID-19”, a precizat inspectorul școlar Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt în cadrul ISJ Dolj.

Pentru cele două spptămâni de vacanță, directorii așteaptă precizări de la Ministerul Educației în privința personalului angajat, dacă va veni la serviciu sau dacă va intra în concediu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS