11.6 C
Craiova
miercuri, 1 decembrie, 2021
Știri de ultima orăEducatieCîmpeanu: În cele două săptămâni de vacanță vor fi achiziționate testele cu salivă

Cîmpeanu: În cele două săptămâni de vacanță vor fi achiziționate testele cu salivă

În perioada de două săptămâni de vacanță care începe pe 25 octombrie se va realiza achiziția celor 70 de milioane de teste cu salivă, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„În cele două săptămâni am fost asigurați că ONAC (Oficiul Național al Achizițiilor Centralizate – n.r.) va finaliza achiziția pentru cele 70 milioane de teste care au fost aprobate prin hotărârea CNSU” a anunțat ministrul intermimar al Educației, într-o intervenție la B1 TV.

În ceea ce privește prelungirea anului școlar, Cîmpeanu a amintit că va avea consultări în timpul acestei vacanțe pentru a vedea cea mai bună variantă de recuperare a zilelor de școală.

Acesta consideră că pot fi recuperate două săptămâni, dar nu mai mult.

În educație este nevoie de predictibilitate, din păcate evoluția epidemiologică nu este deloc predictibilă. Suntem departe de ceea ce speram cu toții, de rata de vaccinare care ne-ar fi putut ajuta să ținem sub control.

Vor fi și alte măsuri anunțate în urma ședinței CNSU și a ședinței de guvern care va valida măsurile, alături de cele care vizează școlile.

În cursul acestei perioade vom avea consultări cu reprezentanții profesorilor și elevilor pentru a vedea care este maniera optimă de modificare a structurii anului școlar, astfel încât perioada cursurilor să nu fie diminuată, elevii să nu înregistreze pierderi din cauza acestei vacanțe. Două săptămâni pot fi compensate, mai mult de două săptămâni nu vor putea fi compensate.

De ce vacanță și nu școală online? Viteza de transfer prea mică

Ministrul Educației a reluat în intervenția sa afirmația privind accesul la internet cu viteză de transfer suficient de mare pentru predarea online, la care are acces doar jumătate din teritoriul României.

„Pentru cei care întreabă de ce este preferabilă o vacanță suplimentară în loc de intrare in online, cred că sunt aceiași care nu au auzit de echitate in educatie, și le răspund ca din punct de vedere al vitezei de transfer minime pentru o predare online este necesar sa existe minimum 100 MB/sec. Asta se întâmplă doar pentru jumătate din teritoriul României” a spus Cîmpeanu.

„În Bucuresti avem viteză de transfer de 10 ori mai mare (1 GB/sec) și tot avem probleme,” afirma el într-o declarație miercuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cupa României / CCA a desemnat brigada meciului de...

Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) a stabilit brigada care...

ȘTIRI GdS